Ζελένσκι: Υπέρ μιας συνάντησης με τον Πούτιν-Αποχωρούμε από τις διαπραγματεύσεις αν σκοτωθούν οι στρατιώτες στο Αζοφστάλ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τάχθηκε εκ νέου υπέρ του να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος».

«Πιστεύω πως εκείνος που ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο μπορεί να βάλει ένα τέλος σε αυτόν», είπε ο Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε στο εσωτερικό ενός σταθμού του μετρό, στο κέντρο του Κιέβου, επαναλαμβάνοντας πως «δεν φοβάται να συναντήσει (τον Πούτιν)», εάν αυτό θα βοηθήσει στο να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Επιπλέον, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι το Κίεβο θα αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, εάν οι στρατιωτικοί του που έχουν καταφύγει σε ένα τεράστιο βιομηχανικό συγκρότημα στο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σκοτωθούν από τον ρωσικό στρατό.

«Εάν οι άνδρες μας σκοτωθούν στη Μαριούπολη και εάν ψευδο-δημοψηφίσματα διοργανωθούν στην περιοχή της Χερσώνας (νότια), τότε η Ουκρανία θα αποσυρθεί από κάθε διαδικασία διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Ζελένσκι από το Κίεβο.

Δήλωσε μάλιστα πως πιστεύει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κάνει χρήση πυρηνικών, όμως δεν θέλει να πιστέψει ότι θα το έκανε.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Κίεβο.

Ζελένσκι για Ιταλία: «Η Ιταλία μας στηρίζει πολιτικά και με όπλα. Περιμένω τον Ντράγκι»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε αποψινό μήνυμά του, αναφέρθηκε στην Ιταλία και στη στάση που τηρεί η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

"Η Ιταλία μας στηρίζει πολιτικά και με όπλα και δεν φοβάται να το πει. Νιώθω οτι υπάρχει μεγάλη στήριξη από τον Ιταλό πρωθυπουργό, τον Μάριο Ντράγκι", τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Repubblica.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι περιμένει τον Ντράγκι στο Κίεβο και έκανε λόγο για "ιστορικής σημασίας αλλαγή προσέγγισης από την Ιταλία" και δήλωσε ότι "είναι ευγνώμων στον ιταλικό λαό".

Ο Ζελένσκι ζήτησε, τέλος, για μία ακόμη φορά την αρωγή του Βατικανού, με στόχο να μπορέσει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: skai.gr