«Γιατί υπάρχει μόνο μία λέξη για το πράσινο και το μπλε στα κινεζικά;» Ζαχάροβα κατά Γερμανών Πράσινων

Τι δηλώνει σε άρθρο της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών

Πυρά κατά της γερμανικής κυβέρνησης, και ειδικά στους κυβερνητικούς εταίρους Πράσινους, για υποκρισία στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας και τη χρήση της στην Ουκρανία εξαπολύει σε άρθρο της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. 

«Στο παρελθόν, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί υπάρχει μία λέξη για το πράσινο και το μπλε στην κινεζική γλώσσα. Τώρα καταταλαβαίνω γιατί. Οι Γερμανοί Πράσινοι είναι οι χαμαιλέοντες χαμαιλέοντες που δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί είναι κατά της πυρηνικής ενέργειας, αλλά υποστηρίζουν τη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ευρώπη» αναφέρει δηκτικά η ρωσίδα αξιωματούχος.

 Αναλυτικά

«Έχουμε μιλήσει σε όλα τα επίπεδα για τη χρήση εξαιρετικά τοξικού ουρανίου, που προμηθεύεται από τους Βρετανούς (το Κίεβο), στην Ουκρανία. Τελικά, αν και καθυστερημένα, αυτή η πληροφορία έφτασε στο Βερολίνο. Τις προάλλες, αρκετά μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου έστειλαν αίτημα (https://dserver.bundestag.de/btd/20/067/2006742.pdf) στην κυβέρνηση. Η ουσία του συνοψίζεται στο γεγονός ότι η Βρετανία στέλνει εξαιρετικά επικίνδυνα και άκρως τοξικά πυρομαχικά στην Ουκρανία. Οι βουλευτές ρωτούν τι πρέπει να σκεφτούν οι Γερμανοί για αυτό και τι πρέπει να κάνουν με παρόμοια αμερικανικά πυρομαχικά που βρίσκονται στο έδαφός τους.

Η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης στο 40 τοις εκατό των ερωτήσεων που τέθηκαν ήταν σοκαριστικά λιτή: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει πληροφορίες/άποψη σχετικά με αυτό το θέμα.

Πού θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκτήσει τέτοιες πληροφορίες; Η Γερμανία είναι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, όπως και η Βρετανία. Πώς μπορούν δύο χώρες του ΝΑΤΟ να μάθουν η μία για τα στρατιωτικά σχέδια της άλλης; Η σωστή απάντηση θα ήταν, από τις ενημερώσεις του… επίσημου εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Η γερμανική κυβέρνηση δεν απάντησε στο ερώτημα εάν η Γερμανία θα καταδίκαζε τέτοιες παραδόσεις, λέγοντας ότι διατηρεί επαφή με τους εταίρους. Όσο για τα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου των ΗΠΑ που σταθμεύουν σε αμερικανικές βάσεις στη Γερμανία, δεν είναι μεγάλη υπόθεση επειδή προστατεύονται αξιόπιστα.

Και τώρα, το κερασάκι στην τούρτα. Η σημερινή γερμανική κυβέρνηση, η οποία περιλαμβάνει τους Πράσινους, έχει ανακηρύξει την πολιτική του Atomausstieg (σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών) ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της. Πριν από λιγότερο από ένα μήνα, η πυρηνική εποχή έληξε στη Γερμανία όταν έκλεισαν οι τελευταίοι αντιδραστήρες των εναπομεινάντων πυρηνικών σταθμών της χώρας. Οι Πράσινοι, συμπεριλαμβανομένου του μέλους του κόμματος Annalena Baerbock, γιόρτασαν (https://twitter.com/Ricarda_Lang/status/1647136349844127751) τη νίκη τους.

Πώς μπορούν να υποστηρίξουν τη χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου (!) στο πεδίο της μάχης (!) εάν έχουν εγκαταλείψει την απόλυτα ασφαλή ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας από φόβο για την υποτιθέμενη ακτινοβολία και τις τοξικολογικές απειλές της;

Παρεμπιπτόντως, οι Γερμανοί βουλευτές παρείχαν παραπομπές (https://www.welt.de/politik/ausland/article244462294/Uran-abgereicherte-Munition-Diese-Schaeden-werden-uns-noch-viele-viele-Jahre-beschaeftigen.html) σχετικά με τον κίνδυνο τέτοιων πυρομαχικών στην επιστολή τους προς την κυβέρνηση, η οποία τις απέκρουσε. 

Οι Πράσινοι δεν είναι αυτό που ήταν. Στο παρελθόν, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί υπάρχει μία λέξη για το πράσινο και το μπλε στην κινεζική γλώσσα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί. Οι Γερμανοί Πράσινοι είναι οι χαμαιλέοντες που δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί είναι κατά της πυρηνικής ενέργειας, αλλά υποστηρίζουν τη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ευρώπη και την αποθήκευση τους σε ξένες βάσεις υπό ξένη δικαιοδοσία στη Γερμανία».
 

Πηγή: skai.gr