Μεντβέντεφ: «Αδύνατες» οι συνομιλίες με την Ουκρανία όσο ο Ζελένσκι είναι στην εξουσία

«Όσο το σημερινό καθεστώς και ο κλόουν Ζελένσκι είναι στην εξουσία στο Κίεβο, οι συνομιλίες θα είναι αδύνατες», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας

Οποιαδήποτε σύγκρουση θα τελείωνε με διαπραγματεύσεις, αλλά όσο είναι στην εξουσία η κυβέρνηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δεν θα είναι δυνατές οι συνομιλίες, δήλωσε την Παρασκευή ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Βιετνάμ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Όσο το σημερινό καθεστώς και ο κλόουν Ζελένσκι είναι στην εξουσία στο Κίεβο, οι συνομιλίες θα είναι αδύνατες», είπε ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση συμφωνίας.

«Όλα πάντα καταλήγουν σε διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι αναπόφευκτο, αλλά όσο αυτοί οι άνθρωποι είναι στην εξουσία, η κατάσταση για τη Ρωσία δεν θα αλλάξει όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις», είπε ο Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ συνέχισε λέγοντας ότι αξίζει να σταθμιστούν όλες οι προτάσεις για ειρήνη στην Ουκρανία που προσφέρονται από διάφορες χώρες.

«Όσον αφορά τα ειρηνευτικά σχέδια που προτείνονται, θα πρέπει να εξεταστούν όλα», είπε ο Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας τα ειρηνευτικά σχέδια που προτείνουν η Κίνα και άλλες χώρες.

Πηγή: skai.gr