Ζαπορίζια: Βρέφος σκοτώθηκε από ρωσικό πλήγμα σε μαιευτήριο - «Η Ρωσία θα λογοδοτήσει» λέει ο Ζελένσκι

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα νεογέννητο, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από νέα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα νεογέννητο, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από νέα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία. Ένα βρέφος λίγος ωρών σκοτώθηκε στη Ζαπορίζια όταν ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μαιευτήριο στην πόλη, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της, ο Ολεξάντρ Σταρούχ, μέσω Telegram.

«Τη νύχτα της 23ης Νοεμβρίου, στην πόλη Βιλνιάνσκ στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, ένα διώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζεται μαιευτήριο καταστράφηκε από πυραυλική επίθεση», αναφέρει η κρατική υπηρεσία επειγόντων σε μήνυμά της στο Telegram.

Από την επίθεση με πυραύλους επλήγη η μαιευτική πτέρυγα του τοπικού νοσοκομείου, όπου βρισκόταν μια γυναίκα, το μωρό της και ένας γιατρός.

Εξαιτίας της επίθεσης αυτής, το μωρό σκοτώθηκε διευκρίνισε η υπηρεσία επειγόντων, ενω η μητέρα και ο γιατρός διασώθηκαν από τα ερείπια.

«Πονάει η καρδιά μας -ένα βρέφος που είχε μόλις έρθει στον κόσμο σκοτώθηκε», έγραψε παράλληλα ο περιφερειάρχης της Ζαπορίζια Ολεξάντρ Στάρουχ στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγόρησε τη Μόσχα ότι σπέρνει τον «τρόμο» και υποσχέθηκε ότι η Ρωσία «θα λογοδοτήσει για όλο αυτό το κακό που έχει προκαλέσει στη χώρα μας»,

«Ο εχθρός αποφάσισε για άλλη μια φορά να προσπαθήσει να επιτύχει μέσω του τρόμου και του φονικού αυτό που δεν μπόρεσε να επιτύχει σε εννέα μήνες εισβολής στην Ουκρανία», σημειώνει ο Ζελένσκι σε μήνυμά του στο Telegram .

Η Ρωσία θα λογοδοτήσει για «κάθε ζωή Ουκρανού που χάθηκε», σημείωσε επίσης στο Telegram ο επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου Αντρίι Γέρμακ καταδικάζοντας την επίθεση αυτή, και χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Ρώσους στρατιωτικούς που εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ