Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί μετά τις σημερινές μαζικές, ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις - Προειδοποιήσεις από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που είχε διακοπεί μετά τις ρωσικές επιθέσεις, ανακοίνωσε η Ukrenergo, ο ουκρανός διαχειριστής του δικτύου.

Η ουκρανική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί μετά τις σημερινές μαζικές, ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 9 ανθρώπους στην Ουκρανία. 

«Οι ειδικοί της Ukrenergo αποκατέστησαν στην ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που είχε διακοπεί από τα πυραυλικά πλήγματα σήμερα», ανακοίνωσε η Ukrenergo μέσω του Telegram.

Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ, ΔΟΑΕ) έκρουσε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για την Ζαπορίζια λέγοντας ότι «κάθε φορά παίζουμε με τη φωτιά και, αν επιτρέψουμε σ' αυτή την κατάσταση να διαρκέσει, μια μέρα η τύχη μας θα αλλάξει», 

Πηγή: skai.gr