Ζάεφ: Δεν έχουμε εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία για τις Πρέσπες

Τα «γυρίζει» τώρα ο Ζόραν Ζάεφ. Σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Sitel, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επισήμανε ότι η πλειοψηφία των 2/3 των βουλευτών (80 βουλευτές) για την ψήφιση των συνταγματικών τροποποιήσεων δεν έχει εξασφαλιστεί, τη στιγμή που το προηγούμενο διάστημα επέμενε ότι όχι μόνο έχει εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές, αλλά επέμενε ότι η συμφωνία μπορεί να ψηφιστεί τελικά και από περισσότερους. 

«Η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για την ψήφιση των συνταγματικών τροποποιήσεων δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη» ανέφερε χαρακτηριστικά το βράδυ της Τετάρτης ο σκοπιανός πρωθυπουργός, πιθανότατα για να ενισχύσει τη συσπείρωση στις τάξεις των βουλευτών που είναι θετικά διακείμενοι στη συμφωνία. 

Ο κ. Ζάεφ εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι ολόκληρη η διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί με επιτυχία τόσο στη «Μακεδονία» όσο και στην Ελλάδα. 

Στο μεταξύ, οι σκοπιανές αρχές συνέλαβαν δύο άτομα την Τετάρτη κατά τη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ενώπιον της σκοπιανής Βουλής στην οποία συμμετείχαν ακροδεξιές οργανώσεις και το φιλορωσικό κόμμα «Ενωμένη Μακεδονία». Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «διατάραξη της δημόσιας τάξης». 

Πηγή: skai.gr