Υπόθεση Τζόκοβιτς: Πώς μπορεί να αντιδράσει ο Σέρβος στην ακύρωση της βίζας του

Μπορεί ο ομοσπονδιακός υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ να ακύρωσε για δεύτερη φορά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά υπάρχει ακόμα πιθανότητα να παίξει στο Αυστραλιανό Όπεν αναφέρει ο ιστότοπος news.com.au.

Ο Τζόκοβιτς είναι ο κορυφαίος παίκτης του τουρνουά, που ξεκινά τη Δευτέρα. Τη στιγμή που η κυβέρνηση της Αυστραλίας σκοπεύει να τον απελάσει, η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του κ. Χοκ

«Θα επιδιώξουν δύο πράγματα, νομίζω», είπε ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του Τμήματος Μετανάστευσης Αμπούλ Ρίζβι το βράδυ της Παρασκευής, μιλώντας στο Channel 10. «Πρώτον, να προτάξουν νομικούς λόγους. Δεύτερον, να ζητήσουν από τον δικαστή την άδεια για τον κ. Τζόκοβιτς να αφεθεί ελεύθερος με προσωρινή για να μπορέσει να συμμετάσχει στο Australian Open. «Αυτή είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβει ο δικαστής το Σαββατοκύριακο» σημείωσε. 

Ωστόσο, υπάρχει ένας πρόσθετος παράγοντας που περιπλέκει την υπόθεση. Μια τέτοια προσωρινή βίζα στην Αυστραλία τυπικά δεν θα επέτρεπε στον παραλήπτη της να εργαστεί. «Το να παίζεις τένις, μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην το θεωρούν δουλειά, αλλά είναι δουλειά του κ. Τζόκοβιτς», σχολίασε ο κ. Ρίζβι. 

(Ο δικαστής) θα πρέπει να εξετάσει επίσης αυτά τα ζητήματα, εάν αποκτά δικαιώματα εργασίας με την προσωρινή βίζα. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξετάσει ο δικαστής. «Εάν πιστεύει ότι το επιχείρημα του κ. Τζόκοβιτς έχει αξία, είναι λογικό να τον αφήσει ελεύθερο με προσωρινή βίζα ενώ εξετάζεται η έφεση». 

Σε άλλη εμφάνισή του στο ABC TV, ο κ. Ρίζβι είπε ότι ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να τεθεί υπό κράτηση, «αν ο δικαστής αποδεχθεί ότι υπάρχουν ισχυροί λόγοι δημόσιου συμφέροντος». Στη δήλωσή του, ο κ. Χοκ είπε ότι η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώνεται για λόγους «υγείας» και «δημόσιας τάξης».

Η ακύρωση της βίζας του αστέρα του παγκόσμιου τένις αποσκοπεί στην προστασία των αποτελεσμάτων των θυσιών που έκαναν οι Αυστραλοί κατά την διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, δήλωσε από πλευράς του ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.


 

Πηγή: skai.gr