Υπόθεση Μαντλίν: Ο βασικός ύποπτος δούλευε ως συντηρητής στο θέρετρο όπου εξαφανίστηκε

Ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Madeleine McCann «δούλευε επανειλημμένα» στο θέρετρο όπου εξαφανίστηκε το 2007, σύμφωνα με ένα ντοκιμαντέρ.

Το νέο ντοκιμαντέρ του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού SAT.1 αποκάλυψε ότι ο καταδικασμένος βιαστής Christian Brueckner, 44 ετών, «εκτελούσε τακτικά εργασίες επισκευής» ως συντηρητής στο Ocean Club στην Πράια ντα Λουζ, όπου η τρίχρονη εξαφανίστηκε σχεδόν 15 χρόνια πριν.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για το πρόγραμμα δείχνουν ότι ο Brueckner γνωρίζει καλά το θέρετρο στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας και τις γύρω περιοχές.

Νέα ανάλυση κινητών τηλεφώνων έδειξε επίσης ότι το κινητό τηλέφωνο του Brueckner ήταν «όχι περισσότερο από πέντε λεπτά μακριά» από το Ocean Club όταν το κοριτσάκι εξαφανίστηκε.

Ο 44χρονος είπε στον ερευνητή δημοσιογράφο του ντοκιμαντέρ, Jutta Rabe, ότι χρησιμοποίησε το «χτυπημένο hippy βαν» του, στο οποίο έμενε εκείνη την εποχή, για να διακινήσει ναρκωτικά.

Στην ανταλλαγή επιστολών, επέμεινε για την αθωότητά του παραδεχόμενος ότι είναι έμπορος ναρκωτικών και λέει ότι δεν τον έπιασε ποτέ η αστυνομία επειδή «ακολούθησε μερικές βασικές αρχές».

«Όπου είναι δυνατόν, οδηγώ μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μην τραβήξει την προσοχή το τρακαρισμένο χίπικο λεωφορείο μου, οδηγώ μόνο στους δρόμους που χρειαζόμουν και, κυρίως, να μην προκαλώ ποτέ την αστυνομία.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η ιδέα ότι ήταν εκείνος που απήγαγε τη Μαντλίν ήταν «παράλογη... σαν να ξεκίνησε ένας πυρηνικός πόλεμος ή να σφάξει ένα κοτόπουλο».

Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι δνε βρίσκει κανένα λόγο να σχολιάσει τις κατηγορίες που διατύπωσε η εισαγγελία του Μπράουνσβαϊγκ, επισημαίνοντας ότι «θεωρητικά, θα μπορούσε να καθίσει και να χαλαρώσει και απλώς να περιμένει τα ευρήματα».

Η αστυνομία τον κατονόμασε δημοσίως ως τον κύριο ύποπτο της έρευνας το 2020, και νωρίτερα στην έρευνα, φέρεται να είχε ένα τηλεφώνημα μισής ώρας, κοντά στο διαμέρισμα όπου έμειναν οι McCann's.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς παραμένουν πεπεισμένοι ότι ήταν υπεύθυνος για την εξαφάνιση του νεαρού αλλά παρά την εντατική έρευνα δεν απήγγειλαν καμία κατηγορία.

Εικάζεται επίσης ότι παραδέχτηκε την απαγωγή της Μαντλίν σε έναν φίλο του - και η γερμανική ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον δημόσιο εισαγγελέα Κρίστιαν Βόλτερς, είπε ότι ήταν βέβαιοι ότι είχε σκοτώσει την τρίχρονη.

Το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι SAT.1 είπε επίσης ότι είδε παλιά αρχεία καταγραφής συνομιλιών μεταξύ του Brueckner και ενός καταδικασμένου σεξουαλικού δράστη το 2013.

Ο άνδρας, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι του στη νότια Γερμανία, όπου διευθύνει μια επιχείρηση κηδειών, ήταν «τακτικός πελάτης» του Brueckner και «αντάλλασσαν υλικό» μεταξύ τους.

Στη συνομιλία, ο Brueckner λέγεται ότι έγραψε για τις παιδόφιλες φαντασιώσεις του, καθώς ήθελε «να συλλάβει κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσει για μέρες, αυτό να κάνει».

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Όλντενμπουργκ, κοντά στη Βρέμη, στη βορειοδυτική Γερμανία και εκτίει ποινή επτά ετών για τον βιασμό μιας Αμερικανίδας συνταξιούχου, 73 ετών, στο σπίτι της στην Πράια ντα Λουζ, το 2005.

Ο γερμανός εισαγγελέας Βόλτερς είπε πέρυσι ότι ήταν 100% σίγουροι ότι ο Μπρίκνερ ήταν υπεύθυνος, αλλά παραδέχτηκε ότι όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής ήταν έμμεσα.

«Αν είχαμε ένα βίντεο της πράξης ή μια φωτογραφία της νεκρής Madeleine με τον Brueckner στην κάμερα, δεν θα έπρεπε να κάνουμε δημόσια έκκληση. Αλλά έχουμε μόνο έμμεσες αποδείξεις », δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Επίσης είπε ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν αποδείξεις ότι η Madeleine είναι νεκρή, δεν έχουν ιδέα πώς πέθανε και κανένα στοιχείο που να συνδέει τον Brueckner με την υποτιθέμενη δολοφονία της.

«Δεν έχουμε σώμα και DNA, αλλά έχουμε άλλα στοιχεία. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε, δεν οδηγεί σε άλλο συμπέρασμα.

«Δεν μπορώ να σας πω σε ποια βάση υποθέτουμε ότι είναι νεκρή. Δεν υπάρχει ελπίδα ότι είναι ζωντανή », κατέληξε.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: Daily Mail