Υποδοχή «σουλτάνου» για τον Ερντογάν στα Κατεχόμενα (vid)

Πανηγυρική υποδοχή επεφύλαξαν οι τουρκοκύπριοι στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την άφιξή του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 3 το μεσημέρι.

Ο Τούρκος πρόεδρος, κατέβηκε από το αεροπλάνο κρατώντας το χέρι της συζύγου του Εμινέ.Τους υποδέχθηκαν ο Ερσίν Τατάρ και σύζυγός του, Σιμπέλ.

Όπως μεταδίδει το sigmalive, δεκάδες αυτοκίνητα συνοδείας και λεωφορεία μετέφεραν τον Τούρκο Πρόεδρο και τη συνοδεία του στην κατεχόμενη Λευκωσία. Από τα μεγάφωνο στο χώρο του παράνομου αεροδρομίου ακουγόταν το παραδοσιακό τ/κ τραγούδι "Κύπρος μου". Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν επιβιβάστηκε σε ένα από τα λεωφορεία το οποίο σταμάτησε έξω από το αεροδρόμιο, όπου πλήθος κόσμου με σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους ανέμεναν τον κ. Ερντογάν για να τον χαιρετίσουν.

Δείτε βίντεο από την υποδοχή Ερντογάν:

Τα διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο  

Τις προηγούμενες ημέρες, προανήγγειλε «καλά νέα» για τους Τουρκοκύπριους τα οποία θα ανακοινώσει από το βήμα της λεγόμενης «βουλής» στα κατεχόμενα.

Μάλιστα λίγο πριν την αναχώρησή του για την Κύπρο επανέλαβε τα διχοτομικά του σχέδια, λέγοντας ότι οποιεσδήποτε νέες συνομιλίες για το Κυπριακό θα γίνουν στη βάση δύο κρατών.

«Οι Τουρκοκύπριοι αγωνίζονται για ισότητα και δικαιοσύνη στο νησί για περισσότερο από μισό αιώνα», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου. Πρόσθεσε ότι «η τουρκοκυπριακή πλευρά για μια ακόμα φορά έδειξε στον κόσμο ποιος επιθυμεί λύση και ποιος ωφελείται από το αδιέξοδο».

Πηγή: skai.gr