Σοκάρει μαρτυρία ασθενούς για την Ελληνίδα υφυπουργό του Μακρόν: «Έφυγα από το ιατρείο της ταπεινωμένη και βρώμικη»

Η υφυπουργός του Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Τι κατήγγειλε η 17χρονη τότε μαθήτρια που επισκέφτηκε τη γιατρό 

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί νέα μαρτυρία ανήλικης ασθενούς σε βάρος της Ελληνίδας υφυπουργού του Μακρόν, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, η οποία δήλωσε ότι έφυγε «ταπεινωμένη και βρώμικη» από το ιατρείο της και κατήγγειλε ότι η γιατρός της έκανε πρωκτική εξέταση χωρίς τη συγκατάθεσή της

Η «Mathilde», η οποία μίλησε με ψευδώνυμο στη Liberation, ανέφερε ότι όταν ήταν 17 χρονών διαγνώστηκε με ενδομητρίωση που της προκαλούσε μεγάλη απώλεια αίματος, έντονο πόνο και λιποθυμικά επεισόδια και επισκέφτηκε τη συγκεκριμένη γυναικολόγο, καθώς είχε τη φήμη της ειδικού

«Πήγα να την πάρω πολλές φορές από το Λύκειο γιατί πάθαινε κρίσεις που δεν μπορούσε να περπατήσει. Καθώς πλησίαζαν οι εξετάσεις για να πάρει το απολυτήριό της, θέλαμε να βρούμε μια θεραπεία για να την ανακουφίσουμε, ανησυχούσα ότι θα έπρεπε να μην δώσει τις εξετάσεις», δήλωσε η μητέρα της στη γαλλική εφημερίδα.

Στη συνέχεια, η ανήλικη υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν για την ασθένειά της. «Ο γυναικολόγος μου αμέσως με συμβούλευσε να απευθυνθώ σε έναν ειδικό», ανέφερε η 22χρονη σήμερα Γαλλίδα.

Η μητέρα της, έκλεισε ένα ραντεβού με τη καθηγήτρια Χρυσούλα Ζαχαροπούλου στο στρατιωτικό νοσοκομείο Bégin, στο Saint-Mandé, τον Μάρτιο του 2017. «Ήμουν περήφανη γιατί υποτίθεται ότι ήταν μια διακεκριμένη επιστήμονας, ειδική στο θέμα της ενδομητρίωσης. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα είχε μία τόσο ψυχρή και περιφρονητική στάση απέναντι σε ένα πολύ νεαρό κορίτσι», σημείωσε.

Όταν πήγαν στο ιατρείο, η 22χρονη σήμερα Γαλλίδα, ανέφερε ότι «η ατμόσφαιρα ήταν τρομακτική, οι ασθενείς έβγαιναν προβληματισμένοι από το ιατρείο της Ζαχαροπούλου, μια γυναίκα φαινόταν πολύ πιεσμένη και πηγαινοερχόταν στην τουαλέτα»

Και πρόσθεσε ότι όταν μπήκε να την εξετάσει η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ήταν «ψυχρή». Αφού έδιωξε τη μητέρα της από το εξεταστήριο, η ανήλικη ανέφερε ότι η γιατρός φόρεσε ένα ιατρικό γάντι και της ζήτησε να ανοίξει τα πόδια της πιέζοντας τους μηρούς της, χωρίς να της δώσει καμία εξήγηση».

«Μετά μου κάνει μια πρωκτική εξέταση χωρίς να με προειδοποιήσει. Δεν το περίμενα με τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η γιατρός μετά την έπιασε από τον αστράγαλο και της είπε «χαλάρωσε αλλιώς, δεν θα το κάνω». 

Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η κοπέλα, χτύπησε το τηλέφωνο της Ζαχαροπούλου κι εκείνη διέκοψε την εξέταση και το σήκωσε.

Έπειτα, συνέχισε την εξέταση έχοντας το τηλέφωνο στο αυτί της. Λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με την ασθενή, κάποιος χτύπησε την πόρτα και η γιατρός άφησε μία γυναίκα να μπει, χωρίς καν να ζητήσει την άδεια της ανήλικης .

«Αυτό που ένιωσα ήταν έλλειψη σεβασμού ή ακόμα και ταπείνωση», επισήμανε η Mathilde. 

Παράλληλα, «η γιατρός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου μου έκανε κολπική εξέταση, πάλι χωρίς προειδοποίηση, χωρίς εξήγηση και χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Έβαλε με γάντι τρία δάχτυλά της ενώ επικρατούσε απόλυτη σιωπή και κάποιος ήταν στο δωμάτιο», ανέφερε.

Και συνέχισε ότι τότε άρχισαν να κυλούν δάκρυα στα μάτια της, ενώ ένιωσε «τόσο πόνο» που «ίδρωσε στην πλάτη». «Έκλεισα τα μάτια και περίμενα να περάσει», δήλωσε η νεαρή κοπέλα στη Liberation. 

Όταν η μητέρα της μπήκε στο δωμάτιο, κατάλαβε αμέσως ότι η εξέταση δεν πήγε καλά. «Η κόρη μου είχε δάκρυα στα μάτια όταν η γιατρός μου άνοιξε την πόρτα», ανέφερε Σύμφωνα με την μητέρα της, η γιατρός αμέσως μετά την εξέταση «αμφισβητούσε» τη διάγνωση της μαγνητικής και λυπόταν για τις «όχι πολύ σαφείς» εικόνες.  «Μου είπε ότι δεν έπρεπε να παραπονιέμαι γιατί ήμουν μικρή και ότι είχε δει πολύ πιο σοβαρές περιπτώσεις», πρόσθεσε η «Mathilde».

Μάλιστα, η γιατρός ενημέρωσε ότι η κοπέλα έχει πρόβλημα δυσκοιλιότητας, ότι θα της συνταγογραφούσε καθαρτικά και πιλάτες ώστε να «χαλαρώσει». «Ενώ αργότερα αποδείχθηκε ότι είχα ενδομητρίωση με την κατάστασή μου να επιδεινώνεται», είπε Γαλλίδα.

Φεύγοντας από το ιατρείο, η έφηβη κοπέλα έπεσε κλαίγοντας στην αγκαλιά της μητέρας της και της είπε για την εξέταση. Ύστερα απ’ όσα πέρασε, δεν μπορούσε επί ένα χρόνο να συμβουλευτεί γυναικολόγο. Ό,τι συνέβη στο ήταν «γυναικολογική βία», «στα όρια σωματικής και ψυχολογικής βίας», ισχυρίστηκε η μητέρα της.

Πηγή: skai.gr