Χαιρετίζει τη νέα εκεχειρία στη Λιβύη το Βερολίνο: "Πρώτη καθοριστική επιτυχία"

Χαιρετίζει τη συμφωνία για μόνιμη εκεχειρία το Βερολίνο. Η συμφωνία υπογράφηκε σήμερα Παρασκευή μεταξύ των εμπολέμων πλευρών αυτής της χώρας που ταλανίζεται από τη βία από το 2011. Η Γερμανία, στην πρώτη γραμμή στην αναζήτηση πολιτικής διευθέτησης της σύγκρουσης στη Λιβύη, χαρακτήρισε "πρώτη καθοριστική επιτυχία" τη συμφωνία.

Οι διαπραγματεύσεις "οδηγούν εδώ σε μια πρώτη καθοριστική επιτυχία", χαιρέτισε σε ανακοίνωσή του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο οποίος θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές αποτελούν "καλή βάση για την προσεχή ανάπτυξη μιας πολιτικής λύσης".

"Η Λιβύη δεν έχει ακόμη επιτύχει τον στόχο της, αλλά ξεπέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο στον δρόμο προς την ειρήνη. Είναι σαφές ότι ο λαός της Λιβύης θέλει και πρέπει ο ίδιος να διαμορφώσει το μέλλον της χώρας του", δήλωσε.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας κάλεσε επίσης τους "διεθνείς παράγοντες να υποστηρίξουν απόλυτα αυτόν τον δρόμο και να απόσχουν από οποιαδήποτε νέα ανάμιξη". Ο Χάικο Μάας κάλεσε τους "εκπροσώπους του πολιτικού διαλόγου να πλησιάσουν οι μεν τους δε θαρραλέα και εποικοδομητικά".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ