Κλείσιμο

ΒΒC: Εμπόριο εικόνων παιδικής πορνογραφίας με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Μια "ψευδοεικόνα" που δημιουργείται από έναν υπολογιστή που απεικονίζει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αντιμετωπίζεται το ίδιο με μια πραγματική εικόνα 

Οι παιδόφιλοι χρησιμοποιούν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να δημιουργήσουν και να πουλήσουν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που μοιάζει αληθινό, αποκαλύπτει το BBC.

Ορισμένοι έχουν πρόσβαση στις εικόνες πληρώνοντας συνδρομές σε λογαριασμούς σε κεντρικούς ιστότοπους κοινής χρήσης περιεχομένου, όπως το Patreon, που όμως υποστηρίζει ότι έχει πολιτική "μηδενικής ανοχής" σχετικά με τέτοιες εικόνες στον ιστότοπό του.

Το Συμβούλιο του Αρχηγού της Εθνικής Αστυνομίας δήλωσε ότι είναι «εξωφρενικό» το γεγονός ότι ορισμένες πλατφόρμες αποκομίζουν «τεράστια κέρδη» αλλά δεν αναλαμβάνουν την «ηθική ευθύνη» του περιεχομένου που διακινείται.

Και η GCHQ, η κυβερνητική υπηρεσία πληροφοριών, ασφάλειας και κυβερνοχώρου, αναφέρει στην έκθεση ότι: «Οι παραβάτες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών υιοθετούν όλες τις τεχνολογίες και ορισμένοι πιστεύουν ότι το μέλλον του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών βρίσκεται στο περιεχόμενο που δημιουργείται από AI».

Οι δημιουργοί των εικόνων κακοποίησης χρησιμοποιούν το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Stable Diffusion, αντικείμενο του οποίου είναι η δημιουργία εικόνων για χρήση στην τέχνη ή τη γραφιστική.

Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στους υπολογιστές να εκτελούν εργασίες που συνήθως απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη. Το λογισμικό Stable Diffusion επιτρέπει στους χρήστες να περιγράφουν με λέξεις όποια εικόνα θέλουν και στη συνέχεια το πρόγραμμα τη δημιουργεί.

Ωστόσο, το BBC ανακάλυψε ότι χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού μωρών και νηπίων. Οι ομάδες έρευνας διαδικτυακής κακοποίησης παιδιών της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου λένε ότι ήδη έχουν έρθει αντιμέτωπες με τέτοιο περιεχόμενο.

Τι είναι το AI και είναι επικίνδυνο;


Μια "ψευδοεικόνα" που δημιουργείται από έναν υπολογιστή που απεικονίζει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών αντιμετωπίζεται το ίδιο με μια πραγματική εικόνα και είναι παράνομη η κατοχή, η δημοσίευση ή η μεταφορά της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Αρχηγών Αστυνομίας (NPCC) για την προστασία των παιδιών, Ian Critchley, είπε ότι θα ήταν λάθος να υποστηρίξουμε ότι επειδή κανένα πραγματικό παιδί δεν απεικονίστηκε σε τέτοιες «συνθετικές» εικόνες - ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Προειδοποίησε ότι ένας παιδόφιλος θα μπορούσε «να περάσει από τη σκέψη, στη συνθετική για να καταλήξει στην κακοποίηση ενός ζωντανού παιδιού».
 

Πηγή: skai.gr