Βρετανοί εκπαιδεύουν Ουκρανούς για να πάρουν μέρος στον πόλεμο του Πούτιν – Δείτε το video

Όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, «αυτό το φιλόδοξο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί την επόμενη φάση της υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στον αγώνα τους κατά της ρωσικής επιθετικότητας»

Ουκρανοί στρατιώτες που εκπαιδεύονται από τις βρετανικές δυνάμεις για να τους βοηθήσουν στον αγώνα τους κατά της Ρωσίας έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τη «Daily Mail». 

Η πρώτη ομάδα των στρατιωτών συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας, Μπεν Γουάλας, την Πέμπτη 7 Ιουλίου, καθώς ξεκίνησαν την εκπαίδευση που διαρκεί αρκετές εβδομάδες, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας (MoD). Το πρόγραμμα θα εκπαιδεύσει έως και 10.000 Ουκρανούς τους επόμενους μήνες.

Όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, «αυτό το φιλόδοξο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί την επόμενη φάση της υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στον αγώνα τους κατά της ρωσικής επιθετικότητας. Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία του βρετανικού στρατού θα βοηθήσουμε την Ουκρανία να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της και να κλιμακώσει την αντίστασή της, καθώς υπερασπίζεται την κυριαρχία της χώρας της και το δικαίωμά της να επιλέξει το μέλλον της».

Ο κ. Γουάλας ανέφερε, επίσης, ότι ο στόχος είναι «να διασφαλιστεί ότι οι στρατιώτες είναι οι καλύτεροι», ενώ μίλησε και ο ίδιος στους Ουκρανούς στρατιώτες και χαριτολογώντας τους είπε ότι πρέπει να έχουν υπομονή με το βρετανικό φαγητό.

Οι στρατιώτες, ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών, μαθαίνουν μια… διαφορετική εκδοχή του μαθήματος πεζικού μάχης, διάρκειας 28 εβδομάδων, που διδάσκεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πεζικού του βρετανικού στρατού στο Κάτερικ.

Περίπου 1.050 στελέχη των βρετανικών υπηρεσιών συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα διεξαχθεί σε εγκαταστάσεις του Υπουργείου Άμυνας στο βορειοδυτικό, νοτιοδυτικό και νοτιοανατολικό τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εκπαίδευση των Ουκρανών από τους Βρετανούς

Η εκπαίδευση θα δώσει σε εθελοντές νεοσύλλεκτους, με μικρή έως καθόλου στρατιωτική εμπειρία, τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να είναι αποτελεσματικοί σε μάχες πρώτης γραμμής. Βασισμένο στη βασική εκπαίδευση στρατιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου, το μάθημα καλύπτει τον χειρισμό όπλων, τις πρώτες βοήθειες στο πεδίο της μάχης, την τέχνη του πεδίου, την τακτική περιπολίας και το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων.

«Η εκπαίδευση έχει σημασία», τόνισε ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. «Όταν βρίσκεσαι σε έναν πόλεμο και είσαι εναντίον της Ρωσίας, πρέπει να βεβαιωθείς ότι μπορείς να είσαι ο καλύτερος που μπορείς να είσαι, και αυτή είναι η διαδικασία που κάνουμε εδώ».

Η εκπαίδευση των Ουκρανών από τους Βρετανούς

Κάθε στρατιώτης θα εφοδιαστεί με ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, όπως κράνη, προστατευτικά ματιών, ωτοασπίδες, προστασία της λεκάνης και ατομικά κιβώτια πρώτων βοηθειών. Θα τους χορηγηθούν, επίσης, στολές και μπότες πεδίου, ρούχα για κρύο και υγρό καιρό, βερνίκια, σάκοι ημέρας και ιμάντες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μακρά ιστορία στην υποστήριξη του ουκρανικού υπηρεσιακού προσωπικού μέσω της επιχείρησης ORBITAL, η οποία εκπαίδευσε 22.000 Ουκρανούς μεταξύ 2015 και 2022. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο πακέτο στήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου, αξίας άνω των 1,3 δισεκατομμυρίων λιρών. 
 

Πηγή: skai.gr