Κλείσιμο

Βρετανία: Τα Βασιλικά Ταχυδρομεία σχεδιάζουν την κατάργηση έως και 10.000 θέσεων εργασίας μέχρι τον Αύγουστο

Όπως ανακοινώθηκε, σε πρώτη φάση θα απολυθούν 6.000 υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης 

Τα Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία (Royal Mail), που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, σχεδιάζουν την κατάργηση έως και 10.000 θέσεων εργασίας από τώρα μέχρι τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η θυγατρική τους εταιρεία International Distribution Services, αποδίδοντας την απόφασή της αυτή, εν μέρει, στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της και στη συνεχή μείωση του βασικού τομέα της εμπορικής της δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση θα χρειαστεί να απολύσει έως και 6.000 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης της πρώτης γραμμής-- σε θέσεις όπως η παράδοση και η επεξεργασία πακέτων-- έως τον Μάρτιο.

Τα Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία απασχολούν περίπου 140.000 υπαλλήλους.

Δεδομένων κάποιων προγραμματισμένων αναχωρήσεων οι πραγματικές απολύσεις αναμένεται να φθάσουν τις 5.000 με 6.000, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Royal Mail επιδιώκει να αλλάξει το προφίλ των επιχειρήσεών της σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά παράδοσης δεμάτων την επόμενη ημέρα καθώς η πανδημία του κορονοϊού ενίσχυσε τις διαδικτυακές αγορές.

Περίπου 115.000 εργαζόμενοι στα τμήματα διαλογής και παράδοσης έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά απεργιών κατά των σχεδίων αναδιάρθρωσης της εταιρείας και με αίτημα καλύτερους μισθούς έπειτα από την άνοδο του πληθωρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ