Δριμύ ψύχος στη Βρετανία -Προειδοποίηση για την επικινδυνότητα των χιονοπτώσεων

Η Ουαλία βρίσκεται στο επίκεντρο του χιονιά ενώ αντίστοιχη πορτοκαλί προειδοποίηση είναι ήδη σε ισχύ μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής για τη βόρεια και κεντρική Αγγλία

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Μία νέα πορτοκαλί προειδοποίηση για την επικινδυνότητα των χιονοπτώσεων και του παγετού εξέδωσε σήμερα το Μετεωρολογικό Γραφείο στη Βρετανία.

Η προειδοποίηση αφορά συγκεκριμένα την Ουαλία, όπου, όπως αναφέρεται, θα υπάρχει «δυνητικός κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές» από το μεσημέρι της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής.

Στην πράξη αναμένονται σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στην κάλυψη της κινητής τηλεφωνίας, ενώ είναι και πολύ πιθανό κάποιες απομονωμένες περιοχές να αποκοπούν εντελώς από το χιόνι.

Αντίστοιχη πορτοκαλί προειδοποίηση είναι ήδη σε ισχύ μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής για τη βόρεια και κεντρική Αγγλία. Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται ήδη από τη νύχτα της Τρίτης στη Σκωτία, όπου η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές συνεχίζεται αμείωτη.

Στη νότια Αγγλία, περιλαμβανομένου του Λονδίνου, μετά από την ισχνή χιονόπτωση της Τετάρτης επικρατούν έντονες βροχοπτώσεις, που αναμένεται να συνεχιστούν έως και την επόμενη εβδομάδα.

Όλα αυτά ενώ τη νύχτα της Τετάρτης καταγράφηκε θερμοκρασία -16 βαθμών Κελσίου στην περιοχή Αλτναχάρα των Χάιλαντς της Σκωτίας, καθιστώντας τη χθεσινή την πιο κρύα νύχτα Μαρτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2010.

Στα βόρεια της χώρας πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά.

Το καιρικό φαινόμενο που οφείλεται σε μάζα ψυχρού αέρα από την Αρκτική θα αρχίσει να υποχωρεί από το απόγευμα της Παρασκευής.
 

Πηγή: skai.gr