Βρετανία: Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Η προειδοποίηση Τζόνσον

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Στα 40 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τέσσερα ακόμα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Λίγη μόλις ώρα μετά από τη δήλωση του Πρωθυπουργού Τζόνσον ότι μοιάζει πολύ πιθανό να υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού, οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν τα τέσσερα νεότερα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρικό αξιωματούχο της χώρας καθηγητή Κρις Γουίτι οι νέοι ασθενείς καταγράφονται στην Αγγλία, η οποία μέτρα πλέον 37 κρούσματα. Από ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία.

Η προειδοποίηση Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι η έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα είναι πιθανό να γίνει «πιο σημαντική» τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Στο δήλωση μετά από τη σύσκεψη της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, γνωστής ως Conra, της οποίας προήδρευσε, ο κ. Τζόνσον πρόσθεσε: «Συμφωνήσαμε ένα σχέδιο ούτως ώστε αν και όταν αρχίσει να εξαπλώνεται, όπως φοβάμαι μοιάζει πιθανό, να είμαστε σε θέση να λάβουμε βήματα που θα είναι αναγκαία».

Κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν κανονικά την καθημερινότητά τους για την ώρα και τόνισε ότι η χώρα είναι «πολύ, πολύ καλά προετοιμασμένη».

Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την Τρίτη.