Λονδίνος, Θανάσης Γκαβός

Υπό κράτηση μέχρι τουλάχιστον την επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο, που ορίστηκε για τις 25 Νοεμβρίου, θα παραμείνει ο Μο Ρόμπινσον, ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού ψυγείου στο οποίο η αστυνομία του Έσεξ στην Αγγλία εντόπισε 39 πτώματα την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ρόμπινσον εμφανίστηκε το πρωί με βιντεοσύνδεση ενώπιον δικαστή στο πρωτοδικείο του Τσέλμσφορντ. Φορώντας στολή κρατούμενου άκουσε να απαγγέλλονται μία προς μία οι κατηγορίες σε βάρος του.

Ο 25χρονος Βορειοϊρλανδός αντιμετωπίζει 39 κατηγορίες ανθρωποκτονίας, κατηγορία για συνωμοσία με σκοπό τη διακίνηση ανθρώπων και την παράνομη μετανάστευση και για ξέπλυμα χρήματος.

Κατά την πεντάλεπτη πρωινή διαδικασία ο ίδιος απλώς επιβεβαίωσε τα στοιχεία ταυτότητάς του και τη διεύθυνσή του. Η επόμενη εμφάνισή του θα γίνει στο κεντρικό δικαστικό μέγαρο του Λονδίνου.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Έσεξ επιβεβαίωσε ότι ένας 23χρονος Βορειοϊρλανδός που συνελήφθη για ξεχωριστό αδίκημα στο λιμάνι του Δουβλίνου από την ιρλανδική αστυνομία αποτελεί «αντικείμενο ενδιαφέροντος» στην έρευνα για τα 39 θύματα.

Σύμφωνα με τις βέλγικες αρχές, πρόκειται για τον οδηγό του φορτηγού που μετέφερε στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε το κοντέινερ-ψυγείο πριν το ταξίδι του έως το λιμάνι του Πέρφλιτ στο Έσεξ.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση, οι 38χρονοι Τόμας και Τζοάνα Μάχερ, τελευταίοι γνωστοί ιδιοκτήτες του φορτηγού και ένας 48χρονος, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση.

Παράλληλα, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κατονομάζουν πλέον οκτώ από τα πιθανά θύματα, όλα από το Βιετνάμ. Ήδη στην ασιατική χώρα έχουν πραγματοποιηθεί τεστ DNA σε μέλη των οικογενειών των πιθανολογούμενων θυμάτων, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ταυτοποίησης.
 

Πηγή: skai.gr