Κλείσιμο

Λονδίνο: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρίγκιπα Χάρι στο δικαστήριο - Επιτέθηκε στη Mirror

Ο Δούκας του Σάσεξ έκανε πολλές φορές λόγο για «απίστευτα ύποπτα» δημοσιεύματα με προσωπικές λεπτομέρειες που τον αποξένωσαν από το περιβάλλον του και για συνεχείς αδιακρισίες από τις ταμπλόιντ εφημερίδες έναντι της προσωπικής του ζωής

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός
 

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η κατάθεση του πρίγκιπα Χάρι στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου για την υπόθεση αγωγής κατά του ομίλου MGN που εκδίδει την Daily Mail για υποκλοπή τηλεφωνικών μηνυμάτων.

Επί συνολικά δέκα ώρες την Τρίτη και την Τετάρτη ο 38χρονος Δούκας του Σάσεξ απάντησε στα ερωτήματα του συνηγόρου του εκδοτικού ομίλου Άντριου Γκριν, αλλά και στην εξέταση του δικού του δικηγόρου Ντέιβιντ Σέρμπορν.

Ο πρίγκιπας Χάρι κλήθηκε να εξηγήσει για κάθε ένα από τα 33 δημοσιεύματα που απασχολούν το δικαστήριο, από το 1996 ως το 2010, τα σημεία που εντοπίζει ως προϊόν υποκλοπής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης σχολίασε πως ο ενάγων δεν έχει εν τέλει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τις καταγγελίες του, με τον κ. Σέρμπορν ωστόσο στη συνέχεια να επιτρέπει στον πελάτη του να πει πως έχει δει τιμολόγια πληρωμής από τη Mirror σε ιδιώτες ερευνητές που εμπλέκονται στην παγίδευση τηλεφώνων.

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε μάλιστα πως σε ένα ταξίδι με την τότε φιλενάδα του Τσέλσι Ντέιβι στη Νότια Αφρική είχε εντοπίσει συσκευή παρακολούθησης στο αυτοκίνητό της. Κατηγόρησε δε ευθέως για την τοποθέτηση της συσκευής τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Μάικ Μπερ που συνεργαζόταν με δημοσιογράφους.

Ο Δούκας του Σάσεξ έκανε πολλές φορές λόγο για «απίστευτα ύποπτα» δημοσιεύματα με προσωπικές λεπτομέρειες που τον αποξένωσαν από το περιβάλλον του, και για συνεχείς αδιακρισίες από τις ταμπλόιντ εφημερίδες έναντι της προσωπικής του ζωής.

Το υπόλοιπο απόγευμα στη θέση του μάρτυρα κάθισε η αρχισυντάκτρια βασιλικών θεμάτων της Mirror Τζέιν Κερ, η οποία υπογράφει δέκα από τα 33 επίμαχα άρθρα.

Ο δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι της έθεσε εξ αρχής πολύ αιχμηρά ερωτήματα για τη σχέση της με ιδιωτικούς ερευνητές και τις πληροφορίες που της παρείχαν.