Κλείσιμο

Βρετανία: Και οι πρώην υπουργοί Χαντ και Τζάβιντ στην κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον

Τόσο ο Χαντ, ο οποίος ηττήθηκε από τον Τζόνσον στην κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών το 2019, όσο και ο Τζάβιντ, δήλωσαν ότι αν αναλάβουν την πρωθυπουργία θα μειώσουν τον εταιρικό φόρο στο 15%.

Οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας και πρώην υπουργοί Υγείας Τζέρεμι Χαντ και Σάτζιντ Τζάβιντ ανακοίνωσαν μέσω συνεντεύξεων στην εφημερίδα The Telegraph ότι θα είναι υποψήφιοι για να διαδεχθούν τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία.

Τόσο ο Χαντ, ο οποίος ηττήθηκε από τον Τζόνσον στην κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών το 2019, όσο και ο Τζάβιντ, δήλωσαν ότι αν αναλάβουν την πρωθυπουργία θα μειώσουν τον εταιρικό φόρο στο 15%. Ο Τζάβιντ είπε επίσης ότι θα καταργήσει την αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές που αποφασίστηκε τον Απρίλιο.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο γιατί θέλω να το κάνω», δήλωσε ο Τζέρεμι Χαντ στην Telegraph αναφερόμενος στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα. «Είναι επειδή πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, να αναπτύξουμε την οικονομία και να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές», τόνισε.

Ο Σάτζιντ Τζάβιντ, ο οποίος έχει διατελέσει επίσης υπουργός Οικονομικών, δήλωσε στην εφημερίδα: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην προχωρήσουμε σε φορολογικές περικοπές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ