Λονδίνο - Οι 5 υποσχέσεις που έδωσε ο Ρίσι Σούνακ στο βρετανικό λαό: «Θα δουλέψω νύχτα και μέρα»

Μιλώντας στο Στράτφορντ, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητές του για το 2023 ζητώντας από το λαό να κρίνει την πρωθυπουργία του με βάση πέντε υποσχέσεις

Πέντε υποσχέσεις στο βρετανικό λαό έδωσε την Τετάρτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ στην πρώτη του ομιλία για το νέο έτος, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητά του για την επίτευξή τους.  

Μεταξύ άλλων, ο Σούνακ δεσμεύτηκε να τονώσει την οικονομία, να μειώσει τις λίστες αναμονής των νοσοκομείων και να σταματήσει τις διελεύσεις μεταναστών στη Μάγχη στην πρώτη του ομιλία του έτους.

Μιλώντας στο Στράτφορντ, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις προτεραιότητές του για το 2023 ζητώντας από το λαό να κρίνει την πρωθυπουργία του με βάση τις εξής πέντε υποσχέσεις:

  • να μειώσει στο μισό τον πληθωρισμό
  • να αναπτύξει την οικονομία
  • να μειώσει το χρέος
  • να μειώσει τις λίστες αναμονής των νοσοκομείων
  • να σταματήσει τις διελεύσεις μεταναστών στο ΗΒ

Ο κ. Σουνάκ υποσχέθηκε να εργαστεί «νύχτα και μέρα» για να ανταποκριθεί στις παραπάνω πέντε προκλήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας αυτού του κοινοβουλίου, και να δημιουργήσει «ένα μέλλον που αποκαθιστά την αισιοδοξία, την ελπίδα και την υπερηφάνεια στη Βρετανία».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Θανάση Γκαβό, αναγνώρισε ότι αυτή τη στιγμή τα οξύτερα προβλήματα καταγράφονται στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία και υποσχέθηκε «άμεση δράση» για αύξηση των κλινών κατά 7.000. Αναφορικά με το κύμα απεργιών τους τελευταίους μήνες, ζήτησε «λογικό διάλογο» με τα συνδικάτα.

Ο Βρετανός pρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα λάβει μέτρα ώστε να διασφαλίσει πως όλοι οι μαθητές στη χώρα θα διδάσκονται μαθηματικά έως την ηλικία των 18 ετών, έτσι ώστε να έχουν καλύτερη τύχη στη μελλοντική αγορά εργασίας.

«Αυτές είναι οι προτεραιότητες του λαού. Είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησής σας. Και είτε θα τις πετύχουμε είτε όχι. Χωρίς κόλπα, καμία ασάφεια, είτε θα τις κάνουμε πράξη για εσάς είτε όχι. Θα ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη στην πολιτική μέσω δράσης ή καθόλου. Επομένως, σας ζητώ να μας κρίνετε για την προσπάθεια που καταβάλλουμε και τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους Βρετανούς. 

Πηγή: skai.gr