Κλείσιμο

Βρετανία: Νοσοκόμα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τουλάχιστον επτά παιδιά με ινσουλίνη

Οι υποψίες ξεκίνησαν όταν σημειώθηκε «σημαντική αύξηση» στον αριθμό των βρεφών που πέθαιναν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016.

Για τη δολοφονία πέντε αγοριών και δύο κοριτσιών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 10 μωρών στο νοσοκομείο Countess of Chester, κατηγορείται η 32χρονη νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι.

Οι υποψίες ξεκίνησαν όταν σημειώθηκε «σημαντική αύξηση» στον αριθμό των βρεφών που πέθαιναν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016.

«Έχοντας αναζητήσει οι γιατροί μια αιτία για τους θανάτους τους παιδιών, την οποία δεν κατάφεραν να βρουν, οι σύμβουλοι παρατήρησαν ότι οι ανεξήγητοι θάνατοι είχαν έναν κοινό παρονομαστή», είπε ο Nick Johnson KC, που άσκησε τη δίωξη. «Η παρουσία μιας από τις νοσοκόμες νεογνών, της Λούσι Λέτμπι». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι αυξήσεις των θανάτων έγιναν αντιληπτές από συμβούλους του νοσοκομείου, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι «η υγεία των μωρών που πέθαιναν είχε επιδεινωθεί απροσδόκητα».

Όπως είπε η Λέτμπι δηλητηρίαζε τα μωρά με ινσουλίνη και ανέφερε την περίπτωση δύο αγοριών που γεννήθηκαν το καλοκαίρι του 2015 και την άνοιξη του 2016, ανέφεραν οι Times.

«Οι καταρρεύσεις και των 17 παιδιών δεν ήταν "φυσικές τραγωδίες"», συνέχισε ο Τζόνσον. «Ήταν όλα έργο της γυναίκας στο εδώλιο, η οποία ήταν μια συνεχής, μοχθηρή παρουσία όταν τα πράγματα πήραν κακή τροπή για τα 17 αυτά παιδιά».

Οι γιατροί σημείωσαν επίσης ότι τα μωρά που πέθαναν «δεν ανταποκρίθηκαν στην κατάλληλη και έγκαιρη ανάνηψη και ότι άλλα κατέρρευσαν δραματικά, αλλά στη συνέχεια, εξίσου δραματικά, ανάρρωσαν».

Ο Johnson είπε στο δικαστήριο ότι, καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να λογοδοτήσουν για τις καταρρεύσεις και τους θανάτους, κλήθηκε η αστυνομία.

«Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι την περίοδο μεταξύ 2015 και 2016, κάποιος στη μονάδα νεογνών δηλητηρίασε δύο παιδιά με ινσουλίνη», πρόσθεσε.
 

Η Λέτμπι συνελήφθη για πρώτη φορά ως ύποπτη για τη διάπραξη των εγκλημάτων το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος του Cheshire.

Στη συνέχεια, της επιβλήθηκε εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ένα χρόνο αργότερα συνελήφθη εκ νέου «ως ύποπτη για φόνο σε σχέση με το θάνατο 8 μωρών και την απόπειρα δολοφονίας 6 μωρών», καθώς και «την απόπειρα δολοφονίας τριών επιπλέον μωρών», προσθέτει η αστυνομία.

Η 32χρονη νοσηλεύτρια πάντως από την πλευρά της αρνείται και τις 22 κατηγορίες εναντίον της και η δίκη της μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες, σύμφωνα με το BBC.

Πηγή: skai.gr