Σοκ στη Βρετανία: Νιγηριανοί οργάνωναν ταξίδι παιδιού για να του αφαιρέσουν τα όργανα!

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν για το καταγγελλόμενο σχέδιο των δύο Νιγηριανών, έπειτα από αναφορές που έγιναν για πιθανά αδικήματα βάσει της νομοθεσίας περί σύγχρονης δουλείας

Οι Aρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε δύο Νιγηριανούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι είναι ύποπτοι για συνωμοσία με στόχο τη μεταφορά ενός παιδιού στη Βρετανία για την αφαίρεση οργάνων του, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Λονδίνου.

Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν για το καταγγελλόμενο σχέδιο των δύο Νιγηριανών έπειτα από αναφορές που έγιναν για πιθανά αδικήματα βάσει της νομοθεσίας περί σύγχρονης δουλείας.

Στην 55χρονη Μπεατρίς Νουανέκα Εκουερεμάντου και τον 60χρονο Ίκε Εκουερεμάντου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία για την οργάνωση του ταξιδιού ενός άλλου ανθρώπου στη Βρετανία με στόχο την εκμετάλλευσή του, συγκεκριμένα την αφαίρεση οργάνων.

Αυτοί θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο του Όξμπριτζ στο Λονδίνο αργότερα σήμερα.

Ένα παιδί τέθηκε υπό προστασία και γίνονται ενέργειες για να του παρασχεθεί επιπρόσθετη στήριξη, πρόσθεσε η αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με το φύλο ή την ηλικία του παιδιού.

Πηγή: skai.gr