Βρετανία-Κορωνοϊός: Αύξηση των θανάτων - 627 το τελευταίο 24ωρο

Βρετανία-Κορωνοϊός: Αύξηση των θανάτων - 627 το τελευταίο 24ωρο

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Στους 32.692 ανεβάζει τον αριθμό των φορέων του κορωνοϊού που έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ο νεότερος απολογισμός από το βρετανικό Υπουργείο Υγείας.

Κατά το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας αναφέρθηκαν ακόμα 627 θάνατοι.

Πάντως με βάση με τα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα, ο πραγματικός αριθμός των θανόντων από κορωνοϊό έχει ξεπεράσει τις 40.000

Έως τις 9 το πρωί της Τρίτης καταγράφηκαν ακόμα 3.403 κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων φορέων σε 226.463.

Συνολικά σε διαγνωστικό τεστ έχουν υποβληθεί 1.460.517 πολίτες.

Προειδοποίηση προς Βρετανούς ότι ίσως «ακυρωθούν» οι καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό

Οι Βρετανοί είναι πιθανό να μην μπορέσουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του ITV, ο κ. Χάνκοκ ρωτήθηκε «αν το καλοκαίρι έχει ακυρωθεί» για τους Βρετανούς που έχουν προγραμματίσει ή θα ήθελαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

«Νομίζω ότι είναι πιθανό να ισχύει αυτό. Δεν έχουμε λάβει μια τελική απόφαση επ' αυτού ακόμα, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα επιδιώξουμε να ξανανοίξουμε τον τομέα φιλοξενίας, μέρος της φιλοξενίας, από τις αρχές Ιουλίου αν μπορέσουμε επιτυχώς να συνεχίσουμε να μειώνουμε τη διασπορά του ιού. Αλλά μέτρα κοινωνικών αποστάσεων κάποιου είδους θα συνεχίσουν να ισχύουν. Το συμπέρασμα από αυτό είναι πως είναι απίθανο μεγάλες, πολυτελείς διακοπές στο εξωτερικό να είναι δυνατές αυτό το καλοκαίρι», είπε ο κ. Χάνκοκ. «Είναι η πραγματικότητα της ζωής», πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

Λίγο αργότερα, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ κλήθηκε να εξηγήσει τα λεγόμενα του Υπουργού Υγείας και παρέπεμψε στην ταξιδιωτική σύσταση από το Foreign Office που είναι σε ισχύ κατά οποιουδήποτε μη αναγκαίου ταξιδιού από Βρετανούς προς το εξωτερικό.

Η ταξιδιωτική σύσταση είναι σε ισχύ από τις 17 Μαρτίου. Αρχικά επρόκειτο να επανεξετάζεται ανά 30 ημέρες, αλλά αυτή τη στιγμή ισχύει επ' αόριστο.

Δεύτερες σκέψεις για ταξίδια στο εξωτερικό προκαλεί στους Βρετανούς, ούτως ή άλλως, η χθεσινή επιβεβαίωση από την κυβέρνηση πως στο πλαίσιο της επόμενης φάσης των μέτρων κατά της πανδημίας εντός εβδομάδων όσοι έρχονται στη Βρετανία από το εξωτερικό, ακόμα και Βρετανοί που επιστρέφουν από ταξίδι τους, θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Πηγή: skai.gr