Βρετανία: Λάθος από κλινική - Αντί για «Καλά Χριστούγεννα» είπε σε ασθενείς πως έχουν καρκίνο

Πολλοί ασθενείς κατέρρευσαν μόλις διάβασαν το λανθασμένο μήνυμα πως πάσχουν από καρκίνο στο τελευταίο στάδιο

Ένας λάθος μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα δεκάδων ασθενών από το ιατρείο γενικής ιατρικής στo Doncaster της Βρετανίας έκανε πολλούς να χάσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, οι υπεύθυνοι του ιατρείου Askern Medical Practice ήθελαν να στείλουν σε όλους τους εγγεγραμμένους ασθενείς ένα SMS προκειμένου να τους ευχηθούν για τις γιορτές. Ωστόσο, αντί για ένα γιορτινό μήνυμα, έστειλαν κατά λάθος ένα μήνυμα που σκόρπισε τον πανικό, δύο μόλις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Το μήνυμα τους παραπληροφορούσε πως δήθεν πάσχουν από επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα.

Η Σάρα Χάργκρειβς, η οποία περίμενε τα αποτελέσματα των ιατρικών της εξετάσεων, είπε ότι «κατέρρευσε» όταν έλαβε το λανθασμένο μήνυμα, για να ενημερωθεί λίγο αργότερα ότι το μήνυμα στάλθηκε κατά λάθος.

Το ιατρείο έχει σχεδόν 8.000 ασθενείς.

Το πρώτο κείμενο ανέφερε ότι είχαν «επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα με μεταστάσεις», έναν τύπο δευτερογενούς κακοήθους ανάπτυξης. Κατηύθυνε τους ασθενείς να συμπληρώσουν ένα έντυπο DS1500, το οποίο επιτρέπει σε άτομα με τελικές ασθένειες να διεκδικούν ορισμένα οφέλη. Ωστόσο, περίπου μια ώρα αργότερα, οι άνθρωποι έλαβαν ένα δεύτερο μήνυμα που τους έλεγε ότι ήταν λάθος και ότι είχε σκοπό να τους ευχηθεί καλά Χριστούγεννα.

bbc

Ο Carl Chegwin, ένας άλλος ασθενής που, μαζί με τη μητέρα του, έλαβε το κείμενο, είπε ότι αναστατώθηκε από το υπερβολικό μήνυμα που «ήταν αρκετό για να καταρρεύσει κάποιος».

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν, "είναι αυτό κάποιο είδος άρρωστου αστείου;"»είπε ο Chegwin και πρόσθεσε:

«Με αιφνιδίασε εντελώς... Δεν πηγαίνω συχνά στους γιατρούς και ξαφνικά, από το πουθενά... καρκίνος. Κάθομαι εκεί, ξύνω σκεπτόμενος το κεφάλι μου και λέω: Καπνίζω, μήπως ξέρουν κάτι που δεν ξέρω;»

«Μόλις λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα είπαν στους ανθρώπους ότι έχουν καρκίνο του πνεύμονα σε τελικό στάδιο. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό».

Μια γυναίκα, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι αισθάνθηκε μεγάλη ανησυχία για το μήνυμα, με τα μέλη της οικογένειάς της να κάνουν πρόσφατα εξετάσεις για συνεχιζόμενα προβλήματα στο στήθος.

«Τηλεφώνησα στους γιατρούς, αλλά με έβαλαν στην αναμονή ως συνήθως. Έτσι, πήγα με τα πόδια, καθώς μένω στη γωνία και είχαν καταφτάσει περίπου έξι άνθρωποι εκεί, όλοι πανικόβλητοι, καθώς είχαν λάβει το ίδιο μήνυμα».

Το δεύτερο μήνυμα ζητούσε συγγνώμη για το λάθος, με ορισμένους ασθενείς να λαμβάνουν επαναλαμβανόμενα μηνύματα από το ιατρείο.

«Τι γίνεται αν αυτό το μήνυμα προοριζόταν για κάποιον, και μετά του είπαν ότι είναι ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα, και μετά του είπαν ξανά, "ωχ όχι, αυτό στην πραγματικότητα προοριζόταν για εσάς"», αναρωτήθηκε ο κ. Chegwin.

Πηγή: skai.gr