Βρετανία: Η Κέιτ Γουίνσλετ έδωσε 17.000 λίρες για να βοηθήσει 12χρονη με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Η κόρη της οικογένειας Χάντερ Φρέγια, 12 ετών, πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και έχει ανάγκη αναπνευστικής υποστήριξης.

Σπουδαία ηθοποιός, αλλά και σπουδαίος άνθρωπος αποδείχθηκε η Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία δώρισε 17.000 λίρες (19,400 ευρώ) σε μια μητέρα που δεν μπορούσε να πληρώσειο το «φουσκωμένο λογαριασμό» ρεύματος για να λειτουργήσει η μηχανική υποστήριξη της κόρης της. 

Η Καρολάιν Χάντερ προειδοποιήθηκε από το τοπικό Συμβούλιο του Κλακμανανσάιρ στη Σκωτία ότι ο λογαριασμός της θα μπορούσε είναι πολύ υψηλός.

Η κόρη της οικογένειας Χάντερ Φρέγια, 12 ετών, πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και έχει ανάγκη αναπνευστικής υποστήριξης.

Η κ. Χάντερ είπε ότι συγκλονίστηκε όταν η Βρετανή ηθοποιός του Τιτανικού παρενέβη όταν άκουσε τον αγώνα που αντιμετωπίζει στο BBC Σκωτίας.

Η Γούινσλετ δώρισε 17.000 λίρες στη σελίδα GoFundMe της οικογένειας και επικοινώνησε με την κυρία Χάντερ.

Σκωτία

Φρέγια και Καρολάιν Χάντερ (Δ)

Η συναισθηματικά φορτισμένη μητέρα, 49 ετών, είπε: «Το ταξίδι μας ως οικογένεια ήταν πολύ τραυματικό και νιώθω ότι δεν αντέχω άλλο σε αυτό το σημείο της ζωής μου.

«Όταν άκουσα για τα χρήματα, ξέσπασα σε κλάματα - νόμιζα ότι δεν ήταν καν αλήθεια. Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι... πραγματικά συμβαίνει αυτό;»

Η οικογένεια Χάντερ χρειάζεται 6.500 λίρες ετησίως για τη λειτουργιά της μηχανικής υποστήριξης της 12χρονης και τη θέρμανση της κατοικίας τους. 

Η κ. Χάντερ ανησυχεί επίσης για πιθανές διακοπές ρεύματος το χειμώνα σε περίπτωση μειωμένης παροχής φυσικού αερίου - αποτέλεσμα του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία - θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη φροντίδα της Φρέγια.

Η οικογένεια χρειάζεται βοήθεια από τουλάχιστον δύο νοσοκόμες του NHS (βρετανικό ΕΣΥ) ή προσωπικό του SDS (προσωπικό κοινωνικής φροντίδας).

Τους τελευταίους μήνες το δωμάτιο της Φρέγια ήταν το μόνο που θερμαινόταν, αλλά η μητέρα της είπε ότι οι περικοπές ήταν μονόδρομος.

Πηγή: bbc.com