Κλείσιμο

Βρετανία: Έτοιμος να επιστρέψει στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Στα καθήκοντά του επιστρέφει τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον μετά από την περιπέτεια της υγείας του με τον κορωνοϊό, όπως γράφει η Daily Telegraph.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι από την επίσημη εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στο Τσέκερς όπου αναρρώνει από τις 12 Απριλίου, ο κ. Τζόνσον στην ουσία εργάζεται εδώ και περίπου μία βδομάδα, έχοντας επαφές με υπουργούς και συμβούλους του.

Σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα, η επάνοδος του πρωθυπουργού στην Ντάουνινγκ Στριτ αναμενόταν στις 7 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να ανακοινωθούν οι αποφάσεις σχετικά με το μέλλον των περιορισμών στις μετακινήσεις, που θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη μέρα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση στην Ουάσινγκτον για τον κορωνοϊό ότι όταν μίλησε μέσα στην εβδομάδα με τον Μπόρις Τζόνσον εκείνος ακουγόταν τόσο «απίστευτα» καλά που του προξένησε μεγάλη έκπληξη.

Ο 55χρονος κ. Τζόνσον εισήχθη σε νοσοκομείο του Λονδίνου στις 5 Απριλίου, νοσηλευόμενος για μία εβδομάδα, Τρεις ημέρες εκ των οποίων στη μονάδα εντατικής θεραπείας.