Βουλγαρία: Κυβερνητικό αεροσκάφος με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της εκκλησίας ταξίδεψε στο Ισραήλ για να πάρει το Άγιο Φως

Ο Πατριάρχης Νεόφυτος θα χοροστατήσει στη λειτουργία του Πάσχα

Κυβερνητικό αεροσκάφος με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της εκκλησίας αναχώρησε τις πρωινές ώρες σήμερα Μεγάλο Σάββατο για το Ισραήλ για να πάρει το Άγιο Φως και να το πάει στη Σόφια για την ακολουθία της Κυριακής του Πάσχα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, δήλωσε στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Εμίλ Βελίνοφ, του Τμήματος Πρωτοκόλλου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Για πρώτη φορά το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στη Σόφια από την Ιερουσαλήμ το 2006 και έκτοτε αυτό έγινε παράδοση – έως ότου η πανδημία της Covid τη διέκοψε το 2020. Οι Βούλγαροι ιερείς, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κυπριανό της Στάρα Ζαγόρα, παρακολούθησαν τη λειτουργία στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ, όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο περιμένουν να γίνουν μάρτυρες του θαύματος του Αγίου Φωτός. Ο Βελίνοφ μετέχει στην αποστολή στην Ιερουσαλήμ.

Η αντιπροσωπεία παρακολούθησε τη λειτουργία του Πάσχα, θα πάρει το Άγιο Φως και στη συνέχεια να επιστρέψει στη Σόφια στις 8 το βράδυ σήμερα. Θα λάβει υλικοτεχνική υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο Ισραήλ από την εκεί βουλγαρική πρεσβεία.

Στο αεροδρόμιο της Σόφιας ιερείς από τις εκκλησιαστικές συνοικίες θα περιμένουν το Άγιο Φως για να το μεταφέρουν στις ενορίες τους. Από το αεροδρόμιο, το Άγιο Φως θα φθάσει στο παρεκκλήσι του Συνοδικού Μεγάρου και από εκεί θα μεταφερθεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

Ο Πατριάρχης Νεόφυτος θα χοροστατήσει στη λειτουργία του Πάσχα.

Πηγή: skai.gr