Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν επιτίθεται σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα: Ανόητη η παρατήρηση του Μπάιντεν, ανόητος ο Γιουν Σουκ Γέολ

Η πρώτη αντίδραση της Πιονγκγιάνγκ στη στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Σεούλ - «Θα οδηγήσει μόνο στο να εκτεθεί η ειρήνη και η ασφάλεια της βορειοανατολικής Ασίας και του κόσμου σε σοβαρότερους κινδύνους», δήλωσε η Κιμ Γιο Τζονγκ

Όλο και σημαντικότερο ρόλο στο προσκήνιο δείχνει να αναλαμβάνει στη Βόρεια Κορέα η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η Κιμ Γιο Τζονγκ επέκρινε με δημόσια δήλωσή της τη συμφωνία μετακύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, υποστηρίζοντας ότι θα επιδεινώσει την αστάθεια και την ασφάλεια στην περιοχή.

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να αναπτύξουν πυρηνικό υποβρύχιο στη θάλασσα της Νότιας Κορέας προκάλεσε την οργή της Πιονγκγιάνγκ, με την Κιμ Γιο Τζονγκ να δηλώνει ότι η συμφωνία αποτελεί «τυπικό προϊόν της ακραίας εχθρικής πολιτικής τους κατά της Βόρειας Κορέας, που αντικατοπτρίζει την πιο εχθρική και επιθετική βούληση δράσης». 

«Ως εκ τούτου, θα οδηγήσει μόνο στο να εκτεθεί η ειρήνη και η ασφάλεια της βορειοανατολικής Ασίας και του κόσμου σε σοβαρότερους κινδύνους, και είναι μια πράξη που δεν μπορεί ποτέ να γίνει ευπρόσδεκτη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στον Τζο Μπάιντεν και στις δηλώσεις του, η Κιμ Γιο Τζονγκ έκανε λόγο για «μία ανόητη παρατήρηση από ένα άτομο που βρίσκεται στη δική του θέση», ενώ χαρακτήρισε «ανόητo» τoν πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ. 

Η Κιμ Γιο Τζονγκ είναι στην ουσία η δεύτερη τη τάξει στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας, καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν τη θεωρεί άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του και με ικανή κρίση, προκειμένου να απολαμβάνει ενεργό ρόλο στη λήψη αποφάσεων.
 

Πηγή: skai.gr