Κλείσιμο

Viral βίντεο: Καλλιτέχνης του δρόμου - «γιόγκι» αιωρείται στον αέρα 

Ο street artist, ντυμένος στα χρυσά και κρατώντας ένα ραβδί, ξαφνικά αιωρείται, με τα πόδια του σταυρωμένα και τα χέρια του σε θέση διαλογισμού

Οι χρήστες τους διαδικτύου έχουν εντυπωσιαστεί τις τελευταίες ώρες με το βίντεο ενός καλλιτέχνη του δρόμου σε πόλη της Πορτογαλίας. 

Ο street artist, ντυμένος στα χρυσά και κρατώντας ένα ραβδί, άρχισε ξαφνικά να αιωρείται, με τα πόδια του σταυρωμένα και τα χέρια του σε θέση διαλογισμού, στηριζόμενος μόνο από το ξύλινο ραβδί.

Μπροστα σε αυτό το νούμερο, «το πλήθος ψιθύρισε με έκπληξη και θαυμασμό. Τα παιδιά έδειχναν, οι ενήλικες ψιθύριζαν θεωρίες, και τα smartphones κατέγραφαν την απίστευτη στιγμή» γράφει η Saiba de Tudo.

giogki

H «αιώρηση γιόγκι» είναι ένα κοινό κόλπο καλλιτεχνών δρόμου - στην πραγματικότητα, είναι ένα τρικ οφθαλμαπάτης.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί μια δομή υποστήριξης που είναι επιδέξια κρυμμένη, συνήθως μια πλατφόρμα ατσαλιού κρυμμένη κάτω από ένα χαλί, με ένα κρυφό κάθισμα.

Το ραβδί ή το αντικείμενο που φαίνεται να στηρίζεται ο καλλιτέχνης, είναι στην πραγματικότητα ένα ουσιώδες μέρος της δομής υποστήριξης, συνήθως μια ράβδος ατσαλιού που διατρέχει κατά μήκος του μανικιού του καλλιτέχνη, συνδέοντας το κάθισμα με τη βάση στο έδαφος.

Χρήστης του Twitter, ανέβασε μάλιστα ως απάντηση στον «γιόγκι» του δρόμου, ένα επεξηγηματικό βίντεο. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: viral