Δέκα μέλη του PKK σκοτώθηκαν σε τουρκικά αεροπορικά πλήγματα στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως διενήργησε αεροπορικά πλήγματα εναντίον «τρομοκρατικών στόχων» στο βόρειο Ιράκ

Αεροπορικά πλήγματα με αεροσκάφη και ντρόουν που εξαπέλυσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ η Τουρκία είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο δέκα μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Χθες βράδυ, "εννέα μαχητές του PKK σκοτώθηκαν σε σειρά αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και ντρόουν" στην επαρχία Αρμπίλ, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ένα ακόμη μέλος του PKK σκοτώθηκε κατά τον "βομβαρδισμό εγκαταστάσεων" της οργάνωσης στην επαρχία Ντόχουκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή που κάνει επίσης λόγο για τρεις τραυματίες.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως διενήργησε αεροπορικά πλήγματα εναντίον "τρομοκρατικών στόχων" στο βόρειο Ιράκ χθες, Τετάρτη.

"Συνολικά 19 στόχοι, μεταξύ των οποίων σπηλιές, καταφύγια και αποθήκες που χρησιμοποιούνταν από τους τρομοκράτες και τα οποία όπως πιστεύουμε στέγαζαν τρομοκράτες, καταστράφηκαν με επιτυχία και πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν", συνέχισε.

Ο τουρκικός στρατός σπάνια σχολιάζει τα πλήγματα στο Ιράκ, όμως πραγματοποιεί τακτικά χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK και των θέσεών του στο βόρειο Ιράκ, στο αυτόνομο Κουρδιστάν ή στην ορεινή περιοχή Σιντζάρ.

Η Τουρκία έχει εγκαταστήσει εδώ και 25 χρόνια δεκάδες στρατιωτικά παρατηρητήρια στο έδαφος του Ιράκ, όμως ενέτεινε τις επιθέσεις της με ντρόουν τις τελευταίες εβδομάδες.

Το PKK, που διαθέτει βάσεις γύρω από το βόρειο Ιράκ, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οργάνωση ξεκίνησε ανταρτοπόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία το 1984, στη διάρκεια του οποίου περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Πηγή: skai.gr