Βίντεο μέσα από το μοιραίο κλαμπ στη Μούρθια λίγο πριν την πυρκαγιά – Άνθρωποι χορεύουν με πυροτεχνήματα 

Ισπανός δημοσιογράφος ανάρτησε στα social media ένα βίντεο-ντοκουμέντο με ανθρώπους να διασκεδάζουν μέσα στο κλαμπ λίγες ώρες πριν την καταστροφή

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανία ο θάνατος τουλάχιστον 13 ανθρώπων από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής στο κλαμπ που διασκέδαζαν, στην πόλη Μούρθια. Όλοι τους απανθρακώθηκαν ενώ δύο ακόμα άτομα αγνοούνται στα ερείπια του καμένου νυχτερινού κέντρου, χωρίς ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί. 

Σήμερα, Ισπανός δημοσιογράφος ανάρτησε στα social media ένα βίντεο-ντοκουμέντο με ανθρώπους να διασκεδάζουν μέσα στο κλαμπ λίγες ώρες πριν την καταστροφή. 

Στις εικόνες φαίνονται οι θαμώνες να έχουν ανάψει πυροτεχνήματα μέσα στο μαγαζί και να χορεύουν κρατώντας τα στα χέρια. 

«Η τραγωδία της Μούρθια θα μπορούσε να ήταν ακόμη χειρότερη. Αν συνέβαινε στις 3 τα ξημερώματα θα υπήρχαν εκατοντάδες θάνατοι. Βλέποντας κανείς αυτές τις εικόνες καταλαβαίνει γιατί συνέβη» γράφει ο Javier Negre. 

Σχολιάζοντας το βίντεο-ντοκουμέντο, ένας χρήστης έγραψε ότι «η ποινική και φυσικά η αστική ευθύνη βαρύνει το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης για βαριά αμέλεια να επιτρέψει πυροτεχνήματα εντός των εγκαταστάσεων. Για το σκοπό αυτό, είναι δυνατή η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, η οποία συνεπάγεται τη μέγιστη ποινή που επιβάλλεται σε αυτούς τους άκαρδους και ανεύθυνους ανθρώπους που προκάλεσαν αυτήν την τραγωδία». 

Πηγή: skai.gr