Η συγκλονιστική στιγμή που η αστυνομία της Β.Καρολίνας πυροβολεί έναν άνδρα με αναπηρία που ήταν άοπλος - Δείτε βίντεο

Παρά το γεγονός πως ο 41χρονος Kloepfer και η σύζυγός του ήταν άοπλοι και υπάκουσαν στις εντολές της αστυνομίας, όπως αναφέρει ο ίδιος, η ομάδα SWAT τον πυροβόλησε

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή που ένας άνδρας με αναπηρία δέχεται πυρά μέσα στο τροχόσπιτό του από την ομάδα SWAT της Βόρειας Καρολίνας παρά το γεγονός πως φαίνεται να υπακούει στις εντολές τους, έρχεται στη δημοσιότητα.

Ο 41χρονος Jason Harley Kloepfer, πυροβολήθηκε πολλές φορές από την αστυνομία της κομητείας Τσερόκι αφού οι Αρχές είχαν λάβει κλήση για πυροβολισμούς στην περιοχή στις 12 Δεκεμβρίου γύρω στις 23:00. Οι Αρχές υποψιάστηκαν πως ο 41χρονος είναι ο δράστης και πως κρατάει και όμηρο σύμφωνα με την Daily Mail. 

Στο βίντεο φαίνεται ο Kloepfer να ανοίγει την πόρτα και από πίσω να βρίσκεται η σύζυγός του, Alison Mahler. Και οι δύο είχαν σηκωμένα τα χέρια τους ψηλά. 

Δευτερόλεπτα αργότερα όμως, οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν κατά του Kloepfer ο οποίος αμέσως σωριάστηκε στο πάτωμα. «Με πυροβόλησαν» άρχισε να φωνάζει ο 41χρονος.

«Τι διάολο», ούρλιαξε η Mahler στους αστυνομικούς ενώ βοηθούσε τον σύζυγό της. «Τον πυροβόλησες - τι διάολο έκανες!» .

Ο Kloepfer ακούγεται να φωνάζει «δεν έχω όπλο, δεν είχα όπλο».

ΗΠΑ

Η αστυνομία συνέχισε να φωνάζει διατάζοντας και τους δύο να βγουν έξω από το τροχόσπιτο.Η Mahler υπάκουσε ενώ κρατούσε τα χέρια της ψηλά καθώς ο σύζυγός της τραυματισμένος σύρθηκε μέχρι την πόρτα. 

Ο 41χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση ωστόσο, κατάφερε και ανάρρωσε. 

Η αστυνομία από την πλευρά της ανέφερε ότι ο Kloepfer είχε εμπλακεί σε λεκτική διαμάχη με την αστυνομία πριν ανοίξει την πόρτα. Ο 41χρονος κατηγορήθηκε για απειλές και αντίσταση, παρεμπόδιση και καθυστέρηση.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τσερόκι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο. 

Ο 41χρονος Kloepfer

ΗΠΑ

Την περασμένη εβδομάδα, ο Kloepfer μοιράστηκε το ταξίδι για την θεραπεία του από τα τραύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με πλάνα από το περιστατικό. Φάνηκε να έχει τραύματα από τον πυροβολισμό στον κορμό και στο χέρι.

«Είμαστε εκτός πολιτείας για τον φόβο της ζωής μας από τότε που βγήκα από το νοσοκομείο» ανέφερε ο ίδιος.

Οι λεπτομέρειες του περιστατικού και τα επακόλουθα παραμένουν ασαφείς καθώς ο Kloepfer επέμεινε ότι δεν μπορούσε να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με τον πυροβολισμό.  Επιμένει ωστόσο στην αθωότητά του και χαρακτήρισε τις κατηγορίες «εντελώς λανθασμένες».

Πηγή: skai.gr