Φρεγάτα Κίμων: Bίντεο από τη δοκιμαστική καθέλκυση της ελληνικής Belharra

Βίντεο από τη δοκιμαστική καθέλκυση της ελληνικής φρεγάτας Belharra έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα το σάιτ Naval News

Βίντεο από τη δοκιμαστική καθέλκυση της ελληνικής φρεγάτας Belharra έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα το σάιτ Naval News. Η γαλλική εταιρεία Naval Group που κατασκεύασε τη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» προχώρησε σε «τεχνική καθέλκυση», δηλαδή δοκιμαστική καθέλκυση.


Στις 11 Σεπτεμβρίου, η Naval Group δημοσίευσε φωτογραφία με την ελληνική Belharra λίγο πριν γίνει η καθέλκυσή της.

[#MondayMotivation] 👀 🇫🇷 🇬🇷 pic.twitter.com/9wAD2KPTpv

— Naval Group (@navalgroup) September 11, 2023


Οι νέες και προηγμένες φρεγάτες FDI κλάσης Κίμων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Naval Group, θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες επιφανείας «ΚΙΜΩΝ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ» και το 2026 για την τρίτη φρεγάτα «ΦΟΡΜΙΩΝ».

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra (FDI HN) με την ονομασία «Κίμων – F 601» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη Οκτωβρίου, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην τελετή θα βρεθούν οι υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Γαλλίας καθώς και ο αρχηγός ΓΕΝ, ενώ, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αναμένεται να παραστούν επίσης ο Eλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Κίμων

Κίμων

Κίμων

French shipbuilder @navalgroup today conducted the "technical launch" of the first Kimon-class (FDI HN) for the Hellenic Navy. The launching ceremony with Greek and French officials will take place on October 4 2023 🇬🇷🇫🇷 @NavyGR https://t.co/pDzf8653JS

— Naval News (@navalnewscom) September 28, 2023
Πηγή: skai.gr