Κλείσιμο

Βαρσοβία: Ναι, ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου - Γιατί οι Ρώσοι καταφεύγουν σε βάναυσες τακτικές

«Εγκληματία πολέμου» χαρακτήρισε τον Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρσιν Πριντάς, συμφωνώντας με τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν.
 
Ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών, δήλωσε στο BBC ότι ο βομβαρδισμός στο θέατρο στη Μαριούπολη είναι άλλο ένα σημάδι ότι οι δυνάμεις του Ρώσου προέδρου καταφεύγουν σε πιο βάναυσες τακτικές. 

«Κατά τη γνώμη μου το αρχικό σχέδιο ήταν να καταστρέψει τη στρατιωτική υποδομή» δήλωσε ο Πριντάς. «Το Κρεμλίνο πίστευε ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα ‘εξαϋλωθεί’ με κάποιο τρόπο. Δεν ήταν έτσι. Οι Ουκρανοί υπερασπίζονται πολύ γενναία τη γη και τις αξίες τους, τη δημοκρατία τους, τη χώρα που έχτισαν τα τελευταία 30 χρόνια. Έτσι τώρα Ο κ. Πούτιν αποφάσισε να χτυπήσει μη στρατιωτικές υποδομές».

Και το χειρότερο, πρόσθεσε ο Πολωνός αξιωματούχος, έχω δει μια φωτογραφία που είναι κοντά σε αυτό το θέατρο, γράφτηκε στο πεζοδρόμιο ότι υπήρχαν παιδιά μέσα. Αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Πούτιν να το βομβαρδίσει και είναι πραγματικά, όπως τον αποκάλεσε ο πρόεδρος Μπάιντεν, εγκληματίας πολέμου».
 

Πηγή: skai.gr