Κλείσιμο

Βρετανοί δημοσιογράφοι δέχονται απειλές για τη ζωή τους από τη Ρωσία για το θέμα της Βαλίεβα

Οι δημοσιογράφοι, που έβγαλαν την είδηση ότι το κορίτσι-θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ, η 15χρονη Ρωσίδα Καμίλα Βαλίεβα, βρέθηκε θετική σε ντόπινγκ, αναφέρουν ότι δέχονται απειλές για τη ζωή τους και προειδοποιήσεις «να ελέγξουν το τσάι τους».

Ένας Βρετανός δημοσιογράφος, μάλιστα, που ρώτησε τη Βαλίεβα την Παρασκευή αν είναι ντοπέ, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη σφοδρή κριτική μελών του ρωσικού κοινοβουλίου.

Ήταν τέτοια η οργή της Ρωσίας, όταν οι δημοσιογράφοι Ντάνκαν Μακέι και Μάικλ Πάβιτ του site Inside the Games δημοσίευσαν την είδηση, που τους κατηγόρησε ότι λένε ψέματα.

Οι ίδιοι επιβεβαίωσαν ότι δέχονται παρενόχληση και απειλητικά για τη ζωή τους μηνύματα.

Ο Μακέι έλαβε ένα μήνυμα στο Twitter που έλεγε χαρακτηριστικά: «Κι εσύ θα βρεθείς θετικός, όταν ανακαλύψεις κάποιες “νέες” ουσίες στο τσάι σου». Όταν, δε, απάντησε πως δεν πίνει τσάι, του είπαν πως «ευτυχώς ξέρεις πως είναι η χρεοκοπία. Ετοιμάσου να το ξαναζήσεις».

Η Βαλίεβα, από την άλλη πλευρά, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά να περιβάλλονται από Ρώσους που τους κατηγορούσαν για «απαράδκετες ερωτήσεις σε ένα 15χρονο παιδί».
 

Πηγή: Guardian