Κλείσιμο

Δημοσίευμα-Σοκ ρωσικής εφημερίδας: Η σταρ του πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα βρέθηκε ντοπαρισμένη

Η ρωσική εφημερίδα RBC αποκάλυψε σήμερα (9/2) ότι η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η εφημερίδα, ωστόσο, δεν γνωστοποίησε τις πηγές της.

Η είδηση διέρρευσε αργά το βράδυ στο Πεκίνο, ενώ η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

Η 15χρονη «δεσποινίς τέλεια», όπως είναι το παρατσούκλι της, έκανε χθες εντυπωσιακό ντεμπούτο καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια που που πέτυχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες δύο τετραπλές περιστροφές στον αέρα.

Ποια είναι η αθλήτρια-θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Καμίλα Βαλίεβα θεωρείται ήδη η μεγαλύτερη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ όλων των εποχών. Όχι λόγω των τίτλων που έχει μαζέψει, αφού λόγω της ηλικίας δεν έχει προλάβει να μαζέψει πολλά μετάλλια (πέρα από το χρυσό ομαδικό για τη Ρωσία στη χειμερινή Ολυμπιάδα του Πεκίνου και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ρωσίας και Ευρώπης το 2022, παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων προ διετίας, νικήτρια του Grand Prix Junior το 2019-2020 και πρωταθλήτρια εφήβων το 2020), αλλά λόγω των απίστευτων δεξιοτήτων της -ενός συνδυασμού της ικανότητας για θεαματικά άλματα και της παραδοσιακής χάρης και στυλ του αθλήματος.

H Βαλίεβα κατάγεται από το Καζάν, κάπου 800 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Από την ηλικία των τριών ετών έλεγε στη μητέρα της ότι ήθελε να γίνει Ολυμπιονίκης. Οι γονείς της την έγραψαν σε μπαλέτο, ρυθμική γυμναστική και καλλιτεχνικό πατινάζ. Όταν η Καμίλα ήταν 5 ετών, η μητέρα της τη συμβούλεψε να διαλέξει ένα άθλημα και παρότι η επιλογή δεν ήταν εύκολη, το καλλιτεχνικό πατινάζ ήταν εκείνο που την κέρδισε.

Έναν χρόνο αργότερα το ταλέντο της ήταν τόσο προφανές που η οικογένειά της μετακόμισε στη Μόσχα για να μπορέσει η κόρη τους να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προπόνησης. Στα 13 της η Βαλίεβα έγινε η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία που κατάφερε τετραπλό τόλουπ.

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ