Μυστήριο γύρω από τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που κατέρριψαν οι Αμερικανοί - Ανοιχτό ακόμη και το σενάριο για... UFO

Ανάλογο αντικείμενο εμφανίστηκε και στον ουρανό της Κίνας ενώ σε συναγερμό έχει τεθεί και η πολεμική αεροπορία της Ουρουγουάης μετά την εμφάνιση στον ουρανό, λάμψεων αγνώστου προελεύσεως

Από περιέργεια και προβληματισμό μέχρι έξαρση των θεωριών συνομωσίας έχει προκαλέσει η εμφάνιση και η κατάρριψη 4 ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα  ή UFΟ - Unidentified Flying Objects) τις τελευταίες 3 ημέρες πάνω από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής, σε Καναδά και Αλάσκα.

Μάλιστα UFO εμφανίστηκε και στον ουρανό της Κίνας - πάνω από την επαρχία Rizhao - και σύμφωνα με το κρατικό μέσο Global Times δόθηκε εντολή στην κινεζική Αεροπορία να το καταρρίψει.

Επιπλέον, σε συναγερμό έχει τεθεί και η πολεμική αεροπορία της Ουρουγουάης μετά την εμφάνιση στον ουρανό, λάμψεων αγνώστου προελεύσεως, στην περιοχή Termas de Almirón.

Όλες οι κυβερνήσεις προς το παρόν γνωρίζουν ένα πράγμα – ότι δεν πρόκειται για γνωστά μαχητικά ή άλλα ιπτάμενα αντικείμενα και οι Αμερικανοί διευκρινίζουν ότι τα 4 ΑΤΙΑ που καταρρίφθηκαν από F-22 δεν είχαν καμία σχέση με κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας. Όλα τα σενάρια -να πρόκειται για νέο κατασκοπευτικό μέσο ή οτιδήποτε άλλο- παραμένουν ανοιχτά. 

Διαβάστε σχετικά: Η Ουάσινγκτον αρνείται ότι έστειλε μπαλόνια στον κινεζικό εναέριο χώρο

Ο Αμερικανός στρατηγός Γκλεν Βαν Χερκ, ερωτώμενος εάν είναι πιθανό τα αντικείμενα να είναι εξωγήινες μορφές, δήλωσε: «Δεν έχω αποκλείσει τίποτα αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται να τα κατηγοριοποιήσω ως μπαλόνια. Τα ονομάζουμε αντικείμενα για κάποιο λόγο». 

Οπως είπε, σύμφωνα με το BBC,ότι θα αφήσει «την κοινότητα των πληροφοριών και την κοινότητα της αντικατασκοπείας να καταλάβουν τι συμβαίνει»,  

«Ένα κυλινδρικό αντικείμενο» ή drone «οκταγωνικής δομής»

Σύμφωνο με εκπρόσωπο του Πενταγώνου,στρατηγό Πάτρικ Σ. Ράιντερ, το άγνωστο αντικείμενο που καταρρίφθηκε το Σάββατο στον καναδικό εναέριο χώρο είχε εντοπιστεί από το βράδυ της Παρασκευής. Είχε σχήμα «κυλινδρικό» και πετούσε σε υψόμετρο περίπου 40.000 ποδιών. 

Ενα άλλο αντικείμενο που καταρρίφθηκε πάνω από λίμνη στο Μίσιγκαν κοντά στα σύνορα με τον Καναδά έμοιαζε με drone «οκταγωνικής δομής» με σχοινιά συνδεδεμένα σε αυτό, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματικό του υπ. Αμυνας.  

Καταρρίφθηκε με πύραυλο AIM-9X από ένα μαχητικό US F-22, με εντολή Μπάιντεν, καθώς θεωρήθηκε απειλή για τις εμπορικές πτήσεις. 
Πιλότοι που πετούσαν κοντά στα αντικείμενα ωστόσο έδωσαν αντικρουόμενες καταθέσεις. και διαφορετικές αφηγήσεις για το τι παρατήρησαν αφού πλησίασαν το ΑΤΙΑ. 
Σύμφωνα με το CNN , κάποιοι είπαν ότι «παρενέβη στα ραντάρ και επηρέασε τα όργανα του αεροσκάφους» και άλλοι κατέθεσαν ότι δεν το εντόπισαν καν.

Προς το παρόν οι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ μένουν επιφυλακτικοί για την προέλευση αυτών των αντικειμένων και δηλώνουν ότι θα πρέπει να ανασύρουν πρώτα όλα τα συντρίμμια τους, να τα μελετήσουν και μετά να προβούν σε ανακοινώσεις. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ UFO