Άγνωστα αντικείμενα καταρρίπτονται πάνω από τη Βόρεια Αμερική- Όλα τα στοιχεία που ξέρουμε μέχρι τώρα

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη προς το παρόν ότι τα δύο άγνωστα αντικείμενα έχουν  σχέση με το αερόστατο επιτήρησης της Κίνας που καταρρίφθηκε

Ένα άγνωστο αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από τον βόρειο Καναδά το Σάββατο, σηματοδοτώντας την τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, που αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν αντικείμενα στον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής.

Την Παρασκευή, ένα άλλο άγνωστο αντικείμενο καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Αλάσκας από αμερικανικό F-22 και το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένα κινεζικό αερόστατο επιτήρησης καταρρίφθηκε εξίσου από F-22 στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη προς το παρόν ότι τα δύο άγνωστα αντικείμενα έχουν οποιαδήποτε σχέση με το αερόστατο επιτήρησης της Κίνας, σύμφωνα με το CNN, αλλά φαίνεται ότι οι αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας σε όλη την ήπειρο παραμένουν σε αδιέξοδο. 

Τι είναι γνωστό μέχρι στιγμής

Το άγνωστο αντικείμενο που καταρρίφθηκε στον καναδικό εναέριο χώρο είχε εντοπιστεί από το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Πενταγώνου, Brig. Στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ.

Το αντικείμενο εντοπίστηκε από την Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) και δύο μαχητικά αεροσκάφη F-22 από την Κοινή Βάση Elementorf-Richardson, sthn Αλάσκα, στάλθηκαν για να παρακολουθήσουν το αντικείμενο με τη βοήθεια της Εθνικής Φρουράς της Αεροπορίας της Αλάσκας.

Το αντικείμενο φαίνεται να είναι «κυλινδρικό» και μικρότερο από το κινεζικό αερόστατο επιτήρησης που καταρρίφθηκε προηγουμένως, όπως δήλωσε η Καναδή υπουργός Άμυνας Ανίτα Ανάντ σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο

«Η παρακολούθηση συνεχίστηκε σήμερα καθώς το αντικείμενο πέρασε στον καναδικό εναέριο χώρο, με τα καναδικά αεροσκάφη CF-18 και CP-140 να εντάσσονται στον σχηματισμό για περαιτέρω αξιολόγηση του αντικειμένου», ανέφερε η δήλωση του Ράιντερ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ενέκριναν την κατάρριψη το Σάββατο, σύμφωνα με δήλωση του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξουσιοδότησε τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη που ανατέθηκαν στη NORAD να διεξάγουν την επιχείρηση και ένα αμερικανικό F-22 κατέρριψε το αντικείμενο σε καναδικό έδαφος σε στενό συντονισμό με τις καναδικές αρχές», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Οι ηγέτες συζήτησαν τη σημασία της ανάκτησης του αντικειμένου προκειμένου να προσδιορίσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον σκοπό ή την προέλευσή του».

Το αντικείμενο καταρρίφθηκε με πύραυλο AIM-9X από αμερικανικό F-22 – τον ίδιο πύραυλο και αεροσκάφος που κατέρριψαν ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο την Παρασκευή και το κινεζικό αερόστατο επιτήρησης στις 4 Φεβρουαρίου.

«Πετούσε σε ύψος περίπου 40.000 ποδιών, είχε εισέλθει παράνομα στον καναδικό εναέριο χώρο και αποτελούσε εύλογη απειλή για την ασφάλεια των πτήσεων των πολιτών. Το αντικείμενο καταρρίφθηκε περίπου 100 μίλια από τα σύνορα Καναδά-Ηνωμένων Πολιτειών πάνω από το καναδικό έδαφος στο κέντρο του Γιούκον», είπε.

Η δήλωση του Ράιντερ ανέφερε ότι ενώ οι καναδικές αρχές διεξάγουν επιχειρήσεις ανάκτησης, το FBI θα «συνεργάζεται στενά με τη Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία».

Η κατάρριψη αγνώστου αντικειμένου το Σάββατο είναι το τρίτο παρόμοιο περιστατικό μέσα σε μια εβδομάδα.
 

Πηγή: skai.gr