Κλείσιμο

Τζόνσον: Χωρίς περαιτέρω μέτρα έως τα Χριστούγεννα η Βρετανία

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός 

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα κατά της παραλλαγής Όμικρον πριν από τα Χριστούγεννα.

Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η κατάσταση παραμένει λεπτή και «εξαιρετικά δύσκολη» και ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν πρόσθετα μέτρα αμέσως μετά από τα Χριστούγεννα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ντάουνινγκ Στριτ αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Τζόνσον είπε πως «υπό τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα αναφορικά με αρκετά πράγματα - τη σοβαρότητα της Όμικρον, την αβεβαιότητα για τα ποσοστά νοσηλείας ή τον αντίκτυπο της χορήγησης των εμβολίων και των ενισχυτικών δόσεων - δε νομίζουμε σήμερα ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για να δικαιολογηθούν σκληρότερα μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση πολύ στενά και αν αυτή επιδεινωθεί, τότε είναι έτοιμη να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες να είναι προσεκτικοί χωρίς να ακυρώσουν όμως τα χριστουγεννιάτικα σχέδιά τους και ζήτησε να υποβάλλονται σε τεστ πριν συναντηθούν με ευάλωτους συγγενείς και φίλους.

Πηγή: skai.gr