Τζόνσον: Ελεεινά «εγκλήματα πολέμου» οι επιθέσεις κατά αμάχων σε Μπούκα και Ιρπίν

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον πρόσθεσε το βράδυ της Κυριακής στη διεθνή κατακραυγή και τη δική του καταδίκη των επιθέσεων κατά αμάχων από Ρώσους στρατιώτες σε περιοχές βορειοδυτικά του Κιέβου.

«Οι ελεεινές επιθέσεις των Ρώσων κατά αθώων αμάχων στο Ιρπίν και στην Μπούκα συνιστούν ακόμα περισσότερες αποδείξεις ότι ο Πούτιν και ο στρατός του διαπράττουν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο κ. Τζόνσον.

Τόνισε πως «καμία άρνηση ή παραπληροφόρηση από το Κρεμλίνο δεν μπορεί να κρύψει αυτό που όλοι γνωρίζουμε πως είναι η αλήθεια - ο Πούτιν είναι απεγνωσμένος, η εισβολή του αποτυγχάνει και η αποφασιστικότητα της Ουκρανίας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη».

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα κάνει τα πάντα στη δύναμή του ώστε «να λιμοκτονήσει» η πολεμική μηχανή του Πούτιν. «Ενισχύουμε τις κυρώσεις μας και τη στρατιωτική υποστήριξη, ενώ αυξάνουμε επίσης το πακέτο ανθρωπιστικής στήριξης ώστε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη στο έδαφος», σημείωσε.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην προμετωπίδα της υποστήριξης της έρευνας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τις θηριωδίες που έχουν διαπραχθεί στην Ουκρανία... δε θα ησυχάσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη», κατέληξε η ανάρτηση του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Πηγή: skai.gr