Τζόκοβιτς: «Δεν έχω εμβολιαστεί» ο διάλογός του με τη συνοριακή αρχή

Περισσότερα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση Τζόκοβιτς έδωσε το αυστραλιανό δικαστήριο μετά την πρωινή αναίρεση της απόφασης ακύρωσης της βίζας του Σέρβου πρωταθλητή τένις. 

Σε αυτά περιλαμβάνεται η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης του Νόβακ Τζόκοβιτς με τη συνοριακή δύναμη λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης τη νύχτα της 5ης με 6η Ιανουαρίου .

Δύο φορές θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως ανέφερε ενώ παραδέχτηκε πως δεν έχει εμβολιαστεί. 

Σε ερώτηση του υπαλλήλου εάν θα ήθελε να προσθέσει κάτι άλλο, ο Τζόκοβιτς απάντησε «όχι». Λίγο μετά ενημερώθηκε πως η βίζα του είχε ακυρωθεί. Ο Τζόκοβιτς συνεχίζει να κινδυνεύει με απέλαση παρότι αυστραλιανό δικαστήριο διέταξε την κυβέρνηση να τον απελευθερώσει από την κράτηση και να επαναφέρει τη βίζα

Στον επίμαχο διάλογο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε πως πέρασε δύο φορές κορωνοϊό και πως δεν έχει εμβολιαστεί. 

- Είστε εμβολιασμένος;
- Δεν έχω εμβολιαστεί.
-… για τον κορωνοϊό; Δεν έχετε εμβολιαστεί;
- Δεν έχω εμβολιαστεί.
- Ευχαριστώ. Είχατε ποτέ κορωνοϊό;
- Ναι.
- Πότε λοιπόν;
- Είχα κορωνοϊό δύο φορές. Μία τον Ιούνιο του 2020 και ξανά πρόσφατα. Βρέθηκα θετικός – PCR τεστ – στις 16 Δεκεμβρίου 2021.


Μετά από λίγο, ο υπάλληλος της συνοριακής δύναμης, ενημέρωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς πως θα μπορέσει να μιλήσει με τους δικηγόρους του και πως επειδή η βάρδια του τελείωνε, η συνέντευξη θα συνεχιζόταν από κάποιον άλλον εργαζόμενο της Συνοριακής Αρχής.

Ο υπάλληλος του λέει: «Λοιπόν αυτό που θα συμβεί είναι, επειδή τελειώνω τη βάρδια μου, αυτή η υπόθεση θα παραδοθεί σε άλλη ομάδα. Ένας άλλος υπάλληλος της υπόθεσης πρόκειται να έρθει και να σας μιλήσει» με τον Τζόκοβιτς να συμφωνεί.

Ο δεύτερος υπάλληλος λέει στον Τζόκοβιτς πως εάν δεν απαντήσει σε αυτή τη συνέντευξη, τότε «μπορεί να ληφθεί μία απόφαση με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν ήδη».

Ο υπάλληλος ενημερώνει τον Τζόκοβιτς πως θα μεταφερθεί σε ξενοδοχείο από τον κυβερνητικό εργολάβο Serco και μετά τον ρωτά εάν έχει κάτι άλλο που θέλει να προσθέσει. Με τον Τζόκοβιτς να απαντά:

«Λοιπόν, όπως είπα και πριν, εκπλήσσομαι που δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τον λόγο για τον οποίο μου χορηγήθηκε η ιατρική εξαίρεση από την ανεξάρτητη επιτροπή της πολιτείας της Βικτόριας, η οποία επιβεβαίωσε ότι πληρούσα τα κριτήρια για να μπω στην Αυστραλία… κάτι που δεν είναι στο χαρτί που μου διαβάσατε και πως εάν είχε κάποιος περάσει ή είχε θετικό τεστ PCR κορωνοϊού τους προηγούμενους έξι μήνες και μπορεί να είχε αρνητικό PCR τεστ και την επαρκή ποσότητα αντισωμάτων, τότε του χορηγείται πρόσβαση και αυτό ακριβώς συνέβη στην όλη διαδικασία».

Και συνέχισε: «Επομένως, σας παρείχαμε – σας παρείχα ιατρική τεκμηρίωση, στις 16 Δεκεμβρίου βρέθηκα θετικός σε PCR, PCR τεστ κορωνοϊού, και στις 22 Δεκεμβρίου ήμουν αρνητικός. Έστειλα την ανάλυση αίματος για τα αντισώματά μου και είχα επαρκή ποσότητα και μου παραχωρήθηκε η πρόσβαση στην Αυστραλία και έλαβα τα έγγραφα που υποστήριζαν την ιατρική μου εξαίρεση και την ταξιδιωτική δήλωση που προερχόταν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».
 

Πηγή: theguardian.com