Βολές Τσαβούσογλου κατά Δύσης: «Το κλείσιμο των τουρκικών προξενείων είναι εσκεμμένη ενέργεια»

«Αφού δεν μοιράζεστε μαζί μας οποιαδήποτε πληροφορία σας τότε το κλείσιμο των προξενείων είναι εσκεμμένη ενέργεια» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

Νέα «πυρά» κατά των χωρών που αποφάσισαν να κλείσουν τα προξενεία της Κωνσταντινούπολης για λόγους ασφαλείας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας πως πρόκειται για «εσκεμμένες ενέργειες».

«Αφού δεν μοιράζεστε μαζί μας οποιαδήποτε πληροφορία σας τότε το κλείσιμο των προξενείων είναι εσκεμμένη ενέργεια. Αυτές οι ενέργειες είναι εσκεμμένες. Επίσης ξέρουμε πως κάποιοι πρεσβευτές καλούν στο τηλέφωνο τους άλλους και τους λένε "να κλείσετε κι εσείς"» ανέφερε σε ομιλία του όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. 

«Πυρά» εξαπέλυσε όμως και χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στις δυτικές χώρες που έκλεισαν τα τουρκικά προξενεία υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να ενημερώσουν την Τουρκία εάν υπάρχει τρομοκρατική απειλή» δήλωσε δε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι δεν μοιράζονται «συγκεκριμένες» πληροφορίες και έγγραφα με την Άγκυρα. 

«Μας λένε, 'έχουμε συγκεκριμένη πληροφορία, υπάρχει απειλή. Γι' αυτό κλείνουμε'. Από ποιόν προέρχεται; Πού; Ποιος θα το κάνει; Δεν υπάρχει πληροφόρηση γι' αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εναντίον των ΗΠΑ έστρεψε τα βέλη του χθες και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «βρίσκονται πίσω από τον ΙSIS και την Αλ Κάιντα».

Πηγή: skai.gr