Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα 500.000 κάτοικοι στην Οδησσό λόγω ατυχήματος σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντενίς Σμιχάλ. έγραψε στο twitter ότι η κατάσταση ήταν δύσκολη λόγω του σημαντικού ατυχήματος που προκλήθηκε στον υποσταθμό

Μισό εκατομμύριο κάτοικοι της Οδησσού έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εξαιτίας ενός «σημαντικού» ατυχήματος σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή, στη νότια Ουκρανία .

Ο ουκρανός συνταγματάρχης Maksym Marchenko, έγραψε στο Telegram: «Σοβαρό ατύχημα συνέβη σε μια από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της NPC Ukrenergo, το οποίο προκάλεσε φωτιά. Εξαιτίας αυτού, η περιοχή της Οδησσού και η πόλη της Οδησσού είναι  σχεδόν εξ' ολοκλήρου χωρίς ενέργεια. Μέχρι στιγμής, σχεδόν 500.000 κάτοικοι δεν έχουν ρεύμα».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντενίς Σμιχάλ. έγραψε στο twitter ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη, η κλίμακα του ατυχήματος είναι σημαντική. Είναι αδύνατη η ταχεία αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, με έμφαση σε σημαντικές υποδομές». Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρωθυπουργό, ο ίδιος υποσταθμός έχει προηγούμενα υποστεί ζημιές πολλές φορές, από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

Πηγή: skai.gr