Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα

Τσαβούσογλου

"Η Ελλάδα που επιδίδεται σε δημαγωγία, ανέντιμη ρητορική, δεν μπορεί να δώσει νομική απάντηση στις επιστολές της Άγκυρας" (σ.σ στον ΟΗΕ) υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Νέες προκλητικές δηλώσεις από την τουρκική κυβέρνηση τη Δευτέρα, με... σειρά να παίρνει ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από τα κατεχόμενα, όπου συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ.

Ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τη χώρα μας ισχυριζόμενος ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. "Η Ελλάδα που επιδίδεται σε δημαγωγία, ανέντιμη ρητορική, δεν μπορεί να δώσει νομική απάντηση στις επιστολές της Άγκυρας" (σ.σ στον ΟΗΕ) υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

"H Ελλάδα κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα ότι θα της επιτεθούμε" ισχυρίστηκε.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει κάτι μέσω της εχθρότητας προς την Τουρκία και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να κάνει λόμπι στις ΗΠΑ για να μην δώσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία μαχητικά F-16.

"Δεν περιμένουμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό ή οποιονδήποτε άλλο Έλληνα πρωθυπουργό να μας επαινέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχουμε τέτοια προσδοκία. Δεν είχαμε ποτέ λόμπι για την Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να παρηγορούνται με τέτοιες ανοησίες". "Είμαστε υπέρ της συνεργασίας, όχι της έντασης. Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην προστασία των δικαιωμάτων μας" ισχυρίστηκε.

Σε ό,τι αφορά το κυπριακό, επέμεινε ότι "χρειάζεται λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο ίσων κυρίαρχων κρατών", πρόσθεσε.

Η Τουρκία και η "ΤΔΒΚ" θα αξιολογήσουν επίσης τα βήματα που μπορούν να λάβουν σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, είπε ο Τσαβούσογλου.

"Σύμφωνα με το κοινό μας όραμα, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε μαζί την εθνική μας υπόθεση", ανέφερε ο Τσαβούσογλου σε tweet.

Πηγή: skai.gr