Τοσκάνη: Πέντε οι νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από την κακοκαιρία - Βίντεο

Σαράντα χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας

Ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης Εουτζένιο Τζάνι ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε την περιοχή του, έφτασαν τους πέντε.

Τέσσερις άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Δεν σημειώθηκε υπερχείλιση του Άρνου

Η κατάσταση τις τελευταίες ωρες παρουσιάζει ελαφρά βελτίωση, με την στάθμη του Ποταμού Άρνου, η οποία, στο ύψος της Φλωρεντίας, άρχισε σταδιακά να μειώνεται χωρίς να σημειωθεί υπερχείλιση.

Συλληπητήρια από την Τζόρτζια Μελόνι

Η κακοκαιρία έπληξε και την περιφέρεια Ούμπρια, πάντα στην κεντρική Ιταλία, όπου έχουν εκκενωθεί δεκάδες σπίτια.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως έξω από την Φλωρεντία νωρίτερα είχε υπερχειλίσει ο ποταμός Μπιζέντσιο και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να ανέβουν στους υψηλότερους ορόφους των σπιτιών.

Στην πόλη Πράτο, επίσης, πλημμύρισαν μέρος του νοσοκομείου και πολλές ανισόπεδες διαβάσεις.

Ο περιφερειάρχης της Τοσκάνης, Εουτζένιο Τζιάνι κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για πιθανή υπερχείλιση του μεγάλου ποταμού Άρνο, στο ύψος της πόλης Πίζα. Η Πολιτική Προστασία προσεγγίζει τις πληγείσες περιοχές με φουσκωτές βάρκες.

Στην Τοσκάνη οι επιχειρήσεις των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας ξεπέρασαν τις χίλιες και σε πάνω από 40.000 νοικοκυριά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Στην περιφέρεια Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας εξαιτίας της κακοκαιρίας κατέρρευσε μέρος γυμναστηρίου δημοτικού σχολείου, μέσα στο οποίο ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά. Στην περιοχή αυτή τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Στην πόλη του Λιβόρνο, στην Τοσκάνη, εξαιτίας του σφοδρού ανέμου διεκόπη κάθε δραστηριότητα στο λιμάνι ενώ τα σχολεία, αλλά και τα κοιμητήρια, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ