«Τραβάει το σχοινί» η Άγκυρα- Ακάρ: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας

Τραβάει συνεχώς το ''σχοινί'' η Άγκυρα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Xουλουσί Ακάρ να παίρνει την ''σκυτάλη'' των προκλητικών δηλώσεων από τον Τσαβούσογλου, εξαπολύοντας νέες απειλές, με αιχμή τα εξοπλιστικά και την Κύπρο.

«Δυστυχώς στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί δεν σταματούν τις ενέργειες και τις δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση. Απο τη μία με την πρόκληση και παρότρυνση άλλων χωρών συζητούν για νέες συμμαχίες ενώ κι εμείς είμαστε εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αυτό επιχειρούν. Απο την άλλη έχουν μια αγάπη έναν σεβντά, για τα εξοπλιστικά. Ομως αν αυτά τα κανουν για να αποκτήσουν κάποια υπεροχή απέναντι στην Τουρκία, το ξαναλέμε πως είναι μάταιος κόπος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και προσθέτει:

«Το καλεσμα μας για διάλογο για συνάντηση δεν είναι δείγμα αδυναμίας. Εμείς είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας. Και στην Κύπρο υπάρχει η πραγματικότητα της υπάρξης των Τούρκων και δεν υπάρχει άλλη λύση δίχως την αποδοχή αυτής της πραγματικότητας. Κι επειδή απο τις συναντήσεις δεν έχει έρθει κάποιο αποτέλεσμα ξεκαθαρίσαμε την απόφαση μας για δυο κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο».

Πηγή: skai.gr