Τραμπ: Ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί! Να κάνουμε τεστ ΙQ με Μπάιντεν

Σε παράλληλο σύμπαν φαίνεται να βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού εκτινάσσεται στις ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος υπεραμύνεται των απόψεών του, σύμφωνα με τις οποίες ο κορωνοϊός θα «εξαφανιστεί» στο τέλος, ενώ δηλώνει ότι είναι αντίθετος στην ιδέα να επιβληθεί η χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο.

«Στο τέλος θα έχω δίκιο. Ξέρετε, έχω πει: "Θα εξαφανιστεί". Θα συνεχίσω να το λέω» επέμεινε ο ένοικος του Λευκού Οίκου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Sunday, η οποία προβλήθηκε σήμερα Kυριακή. «Θα εξαφανιστεί και θα έχω δίκιο», επέμεινε.

Περισσότερα από 60.000 νέα κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν στη χώρα σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με την καταμέτρηση σήμερα του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, με αποτέλεσμα το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται σε 3,7 εκατομμύρια από την έναρξη της πανδημίας.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο, «πολλές από αυτές τις περιπτώσεις (τις νέες) είναι νέοι που θα θεραπεύονται σε μία ημέρα».

«Τρέχει η μύτη τους και το μετράμε αυτό ως ένα τεστ (…). Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα έπρεπε καν να είναι κρούσματα», σημείωσε, εξηγώντας την ανομοιότητα με τους αριθμούς στην Ευρώπη, όπου ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε, με τον αριθμό των τεστ.

«Δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ. Δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το ποσοστό θνητότητας, ο πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά, ίσως το χαμηλότερο παγκοσμίως», κάτι που αμφισβητούν ειδικοί.

Άραγε θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη χρήση της μάσκας σε εθνικό επίπεδο με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, την ώρα που πολλές πόλεις και πολιτείες την έχουν καταστήσει υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους;

«Όχι, θέλω οι πολίτες να έχουν κάποια ελευθερία (…) και δεν συμφωνώ με την τοποθέτηση ότι εάν όλος ο κόσμος φορέσει μάσκα, όλα θα εξαφανιστούν», απάντησε.

Εξάλλου, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ αμφισβήτησε πρόσφατη δημοσκόπηση όπου εμφανίζεται να υπολείπεται του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν.

«Καταρχάς, δεν χάνω, διότι πρόκειται για ψεύτικες δημοσκοπήσεις» διαβεβαίωσε, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Κρις Ουάλας σχετικά με μια δημοσκόπηση στην οποία ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ με 8%, 49% έναντι 41%.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε τα συμπεράσματα δημοσκόπησης του Fox News που καταδεικνύει πως οι ψηφοφόροι τον θεωρούν λιγότερο ικανό σε σύγκριση με τον Μπάιντεν. Είπε μάλιστα ότι αυτό το θέμα θα λυθεί με ένα τεστ IQ στο οποίο θα υποβληθούν οι δύο υποψήφιοι.

«Ας κάνουμε ένα τεστ. Ας κάνουμε ένα τεστ τώρα. Να κάτσουμε ο Τζο και εγώ και να κάνουμε ένα τεστ», πρότεινε ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης, ο οποίος στις 3 Νοεμβρίου θα αναμετρηθεί στις κάλπες με τον πρώην αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ