«Λάδι στη φωτιά» που ακόμα σιγόκαιει μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έριξε ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντας τη σημαία της Συνομοσπονδίας πηγή υπερηφάνειας για τους ανθρώπους που αγαπούν τον Νότο.

Σε συνέντευξή του στο Fox News, που μεταδόθηκε την Κυριακή, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ρωτήθηκε αν η σημαία, που από τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρείται σύμβολο της δουλείας και της καταπίεσης, συνιστά προσβολή.

«Εξαρτάται με ποιον μιλάτε, πότε μιλάτε», απάντησε ο Τραμπ. «Όταν οι άνθρωποι είχαν με υπερηφάνεια τις σημαίες της Συνομοσπονδίας, δεν μιλούσαν για ρατσισμό. Αγαπούν τη σημαία τους, εκπροσωπεί τον Νότο. Αγαπούν τον Νότο… Εγώ λέω ότι είναι ελευθερία πολλών πραγμάτων, αλλά είναι ελευθερία της έκφρασης», εξήγησε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να ασκήσει βέτο σε ένα νομοσχέδιο που θα αφορά τη μετονομασία των στρατιωτικών βάσεων οι οποίες έχουν πάρει τα ονόματά τους από προσωπικότητες της Συνομοσπονδίας.

Να σημειωθεί ότι ο αμερικανός υπουργός Άμυνας του Τραμπ, Μαρκ Έσπερ, απαγόρευσε την Παρασκευή τη σημαία της Συνομοσπονδίας από όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ!


ΑΜΠΕ - skai.gr