Τραμπ: Κακός για τη Βρετανία ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Θέση στη βρετανική προεκλογική εκστρατεία έλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή του Νάιτζελ Φάρατζ στο ραδιοφωνικό σταθμό του Λονδίνου LBC.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Μπόρις Τζόνσον «φανταστικό τύπο», λέγοντας ότι είναι ένας από τους ηγέτες με τους οποίους διατηρεί «σπουδαίες σχέσεις».

Συνέχισε λέγοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον μαζί με τον Νάιτζελ Φάρατζ θα καταλήξουν να κάνουν «κάτι που θα μπορούσε να είναι τρομερά καλό». Όπως είπε στον ηγέτη του Κόμματος του Brexit, «αν εσύ και αυτός ενωθείτε θα κάνετε μία ασταμάτητη δύναμη».

Αναφερόμενος στον Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε: «Ο Κόρμπιν θα ήταν τόσο κακός για τη χώρα σας, τόσο κακός, θα σας έκανε τόσο κακό».

Συμπλήρωσε ότι η Βρετανία είναι μία χώρα με τρομερή δυναμική.

Σημείωσε επίσης ότι κάποιες πτυχές της συμφωνίας που έκλεισε με τους Ευρωπαίους για το Brexit ο Βρετανός πρωθυπουργός θα καθιστούσαν ανέφικτη μια εμπορική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ.

Διέψευσε δε τον ισχυρισμό ότι στο πλαίσιο μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας οι ΗΠΑ θα διεκδικούσαν συμμετοχή στο βρετανικό δημόσιο σύστημα υγείας.