Τραγωδία στην Ινδονησία: Οπαδοί «πέθαναν στην αγκαλιά των παικτών» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Τα μικρά παιδιά έκλαιγαν, οι γυναίκες λιποθυμούσαν, κραυγές ακούγονταν παντού, όλοι άρχισαν να συρρέουν προ τα έξω», ανέφερε στο BBC μάρτυρας

Δραματικά είναι τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο "Kanjuruhan Stadium" στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας, μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ Arema - Persebaya. Οπαδοί «πέθαναν στα χέρια» των παικτών κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, δήλωσε συντετριμμένος ο προπονητής της γηπεδούχου ομάδας Arema, Χαβιέ Ρόκα, καθώς ο αριθμός των νεκρών παιδιών αυξήθηκε στα 32 με το νεότερο θύμα της τραγωδίας να είναι μόλις τριών ετών.

Όπως είπε, οι συγκρούσεις μετά τη λήξη του αγώνα όπου έχασαν τη ζωή τους 125 άνθρωποι, τον άφησε «ψυχικά συντετριμμένο».

Την ίδια στιγμή άλλοι 320 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν καθώς η αστυνομία άρχισε να κάνει χρήση δακρυγόνων στους οπαδούς που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο όταν τελείωσε ο αγώνας με ήττα της γηπεδούχου Arema FC επί της Persebaya Surabaya.

Περίπου 18 αστυνομικοί ερευνώνται για τη ρίψη δακρυγόνων.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο BBC είπε ότι η αστυνομία έκανε «συνεχώς και γρήγορα» ρίψη δακρυγόνων όταν η κατάσταση άρχισε να φεύγει εκτός ελέγχου. Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν οπαδούς να σκαρφαλώνουν πάνω από φράχτες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν.Σε άλλα συγκλονιστικά βίντεο φαινόντουσαν τα άψυχα σώματα. 

Ένας ακόμη μάρτυρας, ανέφερε στο BBC ότι μια θάλασσα καπνού στις εξέδρες προκάλεσε στιγμιαίο πανικό στους θεατές. «Τα μικρά παιδιά έκλαιγαν, οι γυναίκες λιποθυμούσαν, κραυγές ακούγονταν παντού, όλοι άρχισαν να συρρέουν προ τα έξω», είπε.

Ινδονησία

Ένας άλλος οπαδός, ο Eko, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βγει από τις εξόδους λόγω συνωστισμού. «Γύρισα στην κορυφή της κερκίδας με φίλους. Στη συνέχεια χρησιμοποίησα ένα κασκόλ για να μην εισπνέω τον καπνό. Μετά από αυτό πήδηξα στο γήπεδο και κατέβηκα από την πλαϊνή πόρτα» είπε. 

Άλλοι μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουγαν γονείς να φωνάζουν «πού είναι το παιδί μου» ανάμεσα στο χάος.

Ινδονησία

Αξιωματούχος του υπουργείου Γυναικείας Ενδυνάμωσης και Προστασίας του Παιδιού ανακοίνωσε πως τα παιδιά που σκοτώθηκαν είναι ηλικίας από 3 έως 17 ετών.

Πηγή: skai.gr